Biuro prasowe

INNOWACJE 2021-03-30

Dorken wspiera kształcenie przyszłych inżynierów w ramach projektu Glocal

Do współpracy przy projekcie Glocal, realizowanego w ramach programu Erasmus+, dołączyła firma Dorken Delta. W ramach działań m.in. zostanie zbudowany pokazowy zielony dach, a eksperci marki poprowadzą wykłady dla studentów.
czytaj więcej
INNOWACJE 2021-03-23

Dbaj o planetę wraz z najmłodszymi! Podwójne ekologiczne Tygryski BIO

Chrupki Tygryski są idealną przekąską dla całej rodziny. Podwójnie ekologiczne Tygryski BIO to eko-rewolucja, którą chcemy kontynuować. W tym roku Tygryski stawiają kolejny krok w stronę ekologii.
czytaj więcej
INNOWACJE 2021-03-22

10 000 mil morskich na energii odnawialnej i ogniwach paliwowych Toyoty

Międzynarodowy Dzień Wody to dobra okazja, by przyjrzeć się ubiegłorocznym osiągnięciom szczególnego projektu badawczego, realizowanego przez francuski zespół naukowców we współpracy z Toyotą.
czytaj więcej
INNOWACJE 2021-03-22

Jak powstają wysokojakościowe rozwiązania izolacyjne?

Eksperci Thermaflex opowiadają, jakie wymagania musi spełnić przedsiębiorstwo, aby dostarczyć klientowi zaawansowany technologicznie, bezpieczny i wysokogatunkowy wyrób.
czytaj więcej
INNOWACJE 2021-03-19

Nestlé Polska ograniczyło zużycie wody o 18 proc.

Z okazji Światowego Dnia Wody, przypadającego 22 marca, Nestlé podsumowuje efekty zarządzania zasobami wody w operacjach firmy w Polsce.
czytaj więcej
INNOWACJE 2021-03-19

Podatek a ślad węglowy. Co dalej?

Unia Europejska coraz pewniej mówi o wprowadzeniu specjalnego podatku, który docelowo ma ograniczyć emisję dwutlenku węgla.
czytaj więcej
INNOWACJE 2021-03-18

JUŻ WKRÓTCE KOLEJNY RAPORT DOTYCZĄCY ZAWARTOŚCI GLIFOSATU, TYM RAZEM W KASZACH J

We wtorek, 23 marca Fundacja Konsumentów we współpracy z Instytutem Spraw Obywatelskich opublikuje nowy raport, tym razem dotyczący jakości kasz jaglanych dostępnych w polskich sklepach.
czytaj więcej
INNOWACJE 2021-03-10

Składowiska odpadów to nie tylko śmieci. Ich rekultywacja przynosi korzyści

gospodarowanie odpadami wymaga koordynacji wielu procesów. Od odpowiedniego przygotowania kwater aż po rekultywację terenu zakładu. Dlatego tak ważne jest, by cała operacja przebiegała z poszanowaniem środowiska naturalnego i korzyścią dla lokalnej społeczności.
czytaj więcej
INNOWACJE 2021-03-08

Upfield oferuje prośrodowiskowe opakowanie

Upfield oferuje prośrodowiskowe opakowanie
czytaj więcej
INNOWACJE 2021-02-23

Starbucks rozpoczyna testy nad słomkami z kawowych fusów

Starbucks Polska nawiązuje współpracę z polskim startupem EcoBean i rozpoczyna prace nad stworzeniem słomek wykonanych ze zużytych fusów kawowych pochodzących z kawiarni. Początkowo fusy będą przekazywane w ramach testu przez 22 kawiarnie na terenie Warszawy.
czytaj więcej