Biuro prasowe

INNOWACJE 2024-10-22

4 mld euro wzrostu gospodarczego: potencjał mięsa hodowanego komórkowo w Polsce

Do 2050 r. mięso hodowlane może wnieść do polskiej gospodarki od 1 do 4 mld euro rocznie. Polska i UE mogą w ten sposób zwiększyć swoje bezpieczeństwo żywnościowe oraz przyspieszyć wzrost gospodarczy, jednocześnie spełniając globalne cele w zakresie zrównoważonego rozwoju.
INNOWACJE 2024-10-04

Skuteczne i ekologiczne. Szybszy wzrost i rozwój roślin z foliQ

Skuteczne i ekologiczne. Szybszy wzrost i rozwój roślin z foliQ
INNOWACJE 2024-08-26

Skuteczne zaprawianie zbóż ozimych Poznaj foliQ Fessional od Agrii Polska

Rozpoczyna się sezon jesienny, a wraz z nim rolnicy w Polsce stają przed wyzwaniem zmieniających się warunków pogodowych.
INNOWACJE 2024-08-12

W 2023 roku spółka SVI odnotowała rekordowy wzrost sprzedaży

Spółka Smart Vegetables Innovations (SVI), specjalizująca się w innowacyjnej produkcji sałat i ziół w systemie hydroponicznym, dostarczyła w 2023 roku 7,4 mln sztuk produktów do sieci handlowych.
INNOWACJE 2024-07-04

Dolistny aktywator odporności. Nowość od Agrii Polska

Od kilku lat, zgodnie ze strategią Komisji Europejskiej, lista dozwolonych substancji czynnych stosowanych w środkach ochrony roślin gwałtownie się kurczy. Poszukując nowych rozwiązań, które zapewnią uprawom bezpieczeństwo i zdrowy rozwój,
INNOWACJE 2022-05-17

Szklarnie pełne warzyw i owoców. Jak szkło wpływa na rośliny

Szklarnie umożliwiają całoroczną produkcję warzyw i owoców, co w dobie malejących plonów i coraz mniej żyznych gleb może mieć ogromne znaczenie. Aby zapewnić najwyższą jakość zbiorów, niezbędne jest zastosowanie wysokiej jakości szkła.
Źródło informacji: Pilkington IGP
czytaj więcej
INNOWACJE 2022-03-11

Współpraca SM Mlekpol z Warszawską Uczelnią Medyczną

Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol rozpoczęła współpracę z Warszawską Uczelnią Medyczną
Źródło informacji: 38 pr & content communication
czytaj więcej
Agro INNOWACJE 2021-04-23

Warzywa i owoce z roku na rok tracą wartości odżywcze i smak

W ostatnich latach zauważalny jest spadek zawartości witamin i minerałów w warzywach i owocach. Powoduje to powstawanie w naszej diecie niedoborów podstawowych składników odżywczych, a to wpływa negatywnie na nasze zdrowie.
INNOWACJE 2021-04-19

Terrabio w kierunku rewolucji przemysłu rolno-spożywczego

We Wrocławiu powstaje urządzenie, które ma szansę zrewolucjonizować przemysł rolno-spożywczy.
INNOWACJE 2021-04-06

Eco-Plon Volcanic Minerals – polski wynalazek do mineralizacji i odnowy gleby

Spółka AINEG-POL jest jedynym w Europie producentem mineralnego, naturalnego, w pełni ekologicznego preparatu do mineralizacji i odnowy właściwej struktury gleby o nazwie Eco-Plon Volcanic Minerals.