Biuro prasowe

INNOWACJE 2020-03-12

TRZY TOP ZASADY, KTÓRYMI POWINIEN KIEROWAĆ SIĘ ROLNIK

Czynniki i zabiegi agrotechniczne mają ogromny wpływ na plon oraz jego jakość, a błędy popełniane podczas przygotowania gleby, nawożenia i siewu mogą rolnika dużo kosztować.
czytaj więcej
INNOWACJE 2020-02-24

JAK ZREDUKOWAĆ KOSZTY I CZAS PRACY, BY MIEĆ LEPSZE PLONY?

Uprawa roślin jest bardzo czasochłonna. Chcąc uzyskać wysokie plony o dobrej jakości, wielu rolników poświęca każdą chwilę swoim uprawom. Zapominają o odpoczynku oraz o tym, by spędzić choć trochę czasu z rodziną czy przyjaciółmi.
czytaj więcej
INNOWACJE 2019-12-17

Nagroda AgroBioTop 2019 przyznana

W Warszawie wręczono prestiżową nagrodę naukową AgroBioTop, przyznawaną przez Komitet Biotechnologii Polskiej Akademii Nauk. Laureatką została dr Marta Grech-Baran z Instytutu Biochemii i Biofizyki PAN w Warszawie.
czytaj więcej
INNOWACJE 2019-12-12

KUKURYDZA – NIEOCENIONA ROŚLINA W ROLNICTWIE

Jedną z trzech najważniejszych roślin uprawnych na świecie, obok pszenicy i ryżu, jest kukurydza. Wykorzystywana głównie na cele pastewne, spożywcze, a także jako surowiec przemysłowy i energetyczny.
czytaj więcej
INNOWACJE 2019-11-28

ZAMIEŃ UPRAWĘ PŁUŻNĄ NA PASOWĄ, A ODWRACANIE GLEBY NA SPULCHNIANIE

Rolnicy coraz częściej rezygnują z tradycyjnej płużnej oraz bezpłużnej uprawy roli i sięgają po innowacyjne technologie w zakresie polowej produkcji roślinnej, w tym Mzuri Pro-Til.
czytaj więcej
INNOWACJE 2019-11-18

JAK PRZYGOTOWAĆ ROŚLINY NA ZIMĘ, BY WIOSNĄ CIESZYĆ SIĘ PIĘKNYMI PLONAMI?

Choć zbiory roślin okopowych czy kukurydzy oraz uprawki przedsiewne są już zakończone, nie oznacza to końca pracy. Jeszcze przed zimą należy odpowiednio zadbać o pole, by na wiosnę cieszyć się pięknymi i zdrowymi plonami.
czytaj więcej
INNOWACJE 2019-09-25

SUSZA A PLONY – JAK ZAPOBIEC KATASTROFALNYM ZBIOROM?

Choć wiele osób cieszyło się z gorącego i słonecznego lata, to skutki tak wysokich temperatur negatywnie wpłynęły na nasze środowisko. W kilku polskich miastach zabrakło wody, stan wielu rzek jest najniższy od lat, a część województw ogłosiła stan suszy.
czytaj więcej
INNOWACJE 2018-09-19

Fanex: Bogacenie się społeczeństwa pozytywnie wpływa na gastronomię

Polska branża gastronomiczna z roku na rok notuje wzrost wyników. Czynnikiem który niewątpliwie wpływa na systematyczną poprawę sytuacji przedsiębiorców z tego sektora, jest wzrost zarobków Polaków oraz zwiększające się wydatki społeczeństwa na usługi HoReCa.
czytaj więcej
INNOWACJE 2018-08-07

Fanex wprowadził wegański sos majonezowy VEGA MAJO ze znakiem V-Label

Fanex – polski producent sosów dla branży HoReCa, wprowadził na rynek wegański sos majonezowy VEGA MAJO. Nowy, unikalny produkt nie zawiera konserwantów, barwników oraz aromatów i otrzymał towarowy znak jakości V-Label.
czytaj więcej
INNOWACJE 2018-05-25

Produkty OSM Łowicz nagrodzone przez ekspertów

Trzy złote medale – taki jest dla OSM Łowicz tegoroczny bilans Krajowej Oceny Masła i Mlecznych Produktów Wysokotłuszczowych. Komisja Superarbitrów nagrodziła łowicką spółdzielnię za ser Gouda 48% w plastrach, masło łowickie ekstra oraz Felladę 45% - produkowaną metodą BAF.
czytaj więcej