Komunikaty PR

Cała Polska piecze z Kasią... i Jaśkiem Kuroniem!_WARSZTATY ONLINE 17.05

2020-05-15  |  11:00
Biuro prasowe
Kontakt
Anna Trela
Yellowcups

Przewóz 34/p. 3
30-716 Kraków
anna.trela|yellowcups.pl| |anna.trela|yellowcups.pl
+48 733 070 360
yellowcups.pl/

Już w najbliższą niedzielę – 17 maja o godz. 14:00 dołącz do warsztatów pieczenia online, organizowanych przez markę Kasia przy okazji Światowego Dnia Pieczenia. Wystarczy wejść na stronę i zarejestrować swój udział, by wspólnie ze znanym szefem kuchni – Jaśkiem Kuroniem, zgłębiać tajniki przygotowania wyśmienitych wypieków. Każdy zarejestrowany uczestnik otrzyma także w prezencie darmowy e-book z przepisami, które będzie mógł przygotować we własnej kuchni.

Jak skorzystać? To proste!

Aby wziąć udział w kursie pieczenia z Jaśkiem Kuroniem, wystarczy zarejestrować się na wydarzenie za pomocą strony internetowej https://ulalachef.com/pl/kasiaxulalachef/

Bezpośrednio przed wydarzeniem, 17 maja, każdy zarejestrowany uczestnik otrzyma e-mail, a w nim swój indywidualny link. Wystarczy na niego kliknąć, by dołączyć do oglądania streamingu na żywo i zacząć pieczenie z mistrzem Kuroniem!

Przygotuj się do pieczenia

Transmisja LIVE

By odbierać transmisję kursu pieczenia na żywo w dobrej jakości, rekomendujemy korzystanie z łącza internetowego o prędkości co najmniej 10 Mb/s. Możesz skorzystać też z Internetu w technologii LTE na swoim urządzeniu mobilnym. Nasza transmisja potrwa do ok. 3 godzin – zarezerwuj sobie ten czas!

Link do kursu online

Swój indywidualny link do kursu online otrzymasz ok. 30 minut przed rozpoczęciem wydarzenia. Streaming odbędzie się na platformie YouTube. Możesz ją uruchomić na komputerze, laptopie, tablecie czy smartfonie - jak chcesz! Podczas wydarzenia będzie można zadawać pytania Szefowi na czacie - wystarczy zalogować się wcześniej do YouTube.

Przybory kuchenne

Wkrótce po potwierdzeniu rejestracji na wydarzenie otrzymasz w osobnym mailu listę naczyń oraz sprzętów kuchennych niezbędnych do wzięcia udziału w naszej lekcji. Bez obaw – są to popularne sprzęty, które na pewno masz w swojej kuchni.

Co upieczemy? Coś wyjątkowego i… pysznego!

  • kruchą tartę z kremem cytrynowym lemon curd pod bitą śmietaną z mascarpone - klasyczny przepis ze słynnej francuskiej kucharskiej szkoły mistrzów - Cordon Bleu,
  • bezlaktozowe ciasteczka z żurawiną i płatkami owsianymi, które możesz pięknie zapakować do puszki lub pudełka i dać komuś w prezencie. Możesz też je przechowywać w domu i mieć zapas przekąsek do kawy czy herbaty.

Pieczemy z Jaśkiem Kuroniem

Kim jest Jasiek Kuroń? Kucharzem, entuzjastą kuchni polskiej i lokalnych produktów.

Jasiek Kuroń to absolwent szkoły kulinarnej Le Cordon Bleu w Londynie. Miał okazję szkolić się w wielu restauracjach w Polsce i w Europie (w tym Wielkiej Brytanii, Hiszpanii, Portugalii, Chorwacji i we Włoszech), co pozwoliło mu szerzej i odważniej spojrzeć na gotowanie. Gotuje w kuchni Dzień Dobry TVN. Jest autorem książki „Sprytna kuchnia, czyli kulinarna ekonomia", która traktuje o niemarnowaniu jedzenia.

W trakcie wydarzenia marki Kasia do Szefa kuchni dołączy jego żona, Aneta Kuroń, absolwentka szkoły Cordon Bleu o specjalności cukiernictwo. Zobaczmy więc, jak para uzupełnia się w kuchni!

Wydarzenie poprowadzi Sandra Hajduk – na co dzień dziennikarka Dzień Dobry TVN.

Kostka do pieczenia Kasia – najlepsza do pieczenia!

Marka Kasia od lat pomaga konsumentom w przygotowaniu doskonałych wypieków. Kasia to najpopularniejsza kostka do pieczenia w Polsce - łatwo się uciera, a dzięki niej przygotowywane słodkości są bardziej puszyste i zawsze się udają.  

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Yellowcups
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Hobby Jesień na talerzu – co jeść, aby zadbać o odporność? Biuro prasowe
2024-10-28 | 15:00

Jesień na talerzu – co jeść, aby zadbać o odporność?

Sezon jesienny trwa w najlepsze. Kiepskie warunki pogodowe, niskie temperatury, a także początek sezonu grypowego, kiedy wirusy rozpoczynają swoje triumfalne żniwa, stanowią spore
Hobby Epickie historie sukcesu w nowym podcaście Pepsi “OD ZERA”
2024-10-21 | 13:00

Epickie historie sukcesu w nowym podcaście Pepsi “OD ZERA”

W ramach kampanii “Prosta Decyzja - Epicki Wybór” Pepsi Zero Cukru przedstawia nowy podcast zatytułowany „OD ZERA”. Pierwszy odcinek pojawił się 16 września, a
Hobby Polska baristka na międzynarodowej arenie!
2024-09-23 | 11:00

Polska baristka na międzynarodowej arenie!

Już za kilka dni w Londynie Coffee Masterzy z regionu Europy i Afryki w Starbucks staną jak co roku do rywalizacji o tytuł najlepszego. Nasz kraj reprezentować będzie utalentowana Wiktoria

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Infrastruktura

Prąd z największej prywatnej inwestycji energetycznej w Polsce popłynie w 2027 roku. Polenergia dostała właśnie potężny zastrzyk finansowania

Polenergia S.A. i Bank Gospodarstwa Krajowego podpisały umowę pożyczki ze środków Krajowego Planu Odbudowy (KPO) na budowę morskich farm wiatrowych. Finansowanie wyniesie 750 mln zł i zostanie wykorzystane do budowy dwóch farm o łącznej mocy 1440 MW. Największa prywatna grupa energetyczna w Polsce realizuje ten projekt z norweskim Equinorem. Prace związane z budową fundamentów turbin na Bałtyku mają się rozpocząć w 2026 roku. Projekty offshorowe będą jednym z filarów nowej strategii Polenergii, nad którą spółka właśnie pracuje.

Przemysł

Polskie firmy przemysłowe bardziej otwarte na technologie. Sztuczną inteligencję wdrażają z ostrożnością [DEPESZA]

Innowacje cyfrowe w przemyśle, choć wiążą się z kosztami i wyzwaniami, są jednak postrzegane przez firmy jako szansa. To podejście przekłada się na większą otwartość do ich wdrażania i chęć inwestowania. Ponad 90 proc. firm przemysłowych w Polsce, które wprowadziły co najmniej jedno rozwiązanie Przemysłu 4.0, dostrzega wyraźną poprawę efektywności procesów produkcyjnych – wynika z nowego raportu Autodesk. Choć duża jest wśród nich świadomość narzędzi opartych na sztucznej inteligencji, na razie tylko 14 proc. wykorzystuje je w swojej działalności.

Farmacja

Antybiotykooporność coraz poważniejszym problemem. Wyizolowane ze śliny peptydy mogą się sprawdzić w walce z bakteriami wielolekoopornymi

Poszukiwanie alternatyw dla antybiotykoterapii nabiera coraz większego tempa. Duże nadzieje, zwłaszcza w kontekście szczepów wielolekoopornych, naukowcy wiążą z bakteriocynami i bakteriofagami. Badacz z Uniwersytetu Wrocławskiego prowadzi prace nad bakteriocyną, będącą peptydem izolowanym z ludzkiej śliny. Za swoje badania otrzymał Złoty Medal Chemii. Tymczasem problem antybiotykooporności może wynikać w dużej mierze z niewiedzy. Z Eurobarometru wynika, że tylko połowa Europejczyków zdaje sobie sprawę, że antybiotyki nie są skuteczne w walce z wirusami.

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.