Opatentowana technologia produkcji bioestrów kwasów omega-3,6,9 od onesano
2pr
ul. Długa 29
00-238 Warszawa
bartosz.sosnowka|dwapiar.pl| |bartosz.sosnowka|dwapiar.pl
517476361
dwapiar.pl
Kwasy omega-3,6 należą do niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Organizm nie jest w stanie wyprodukować ich samodzielnie – przede wszystkim omega-3 i 6, dlatego muszą być dostarczane wraz z pożywieniem. Do grupy kwasów omega-3 należy kwas alfa-linolenowy (ALA), eikozapentaenowy (EPA) i dokozaheksaenowy (DHA). Omega-6 to kwasy linolowy (LA), gammalinolenowy (GLA) oraz arachidonowy (AA).
W organizmie ludzkim kwasy ALA (omega-3) i LA (omega-6) podlegają przemianom metabolicznym z udziałem tego samego enzymu – delta 6-desaturazy i konkurują o dostęp do niego – dlatego tak istotne są proporcje, w jakich są przyjmowane.
Najpopularniejszymi źródłami kwasów z grupy omega-3 są olej z lnu oraz oleje rybie, jednak te drugie zawierają głównie metabolity kwasu ALA – kwasy EPA i DHA. Są one mniej uniwersalne w stosunku do kwasu ALA, który jest ich prekursorem całego szlaku metabolicznego, dlatego przewagę w suplementacji mają oleje roślinne. Istotnym ryzykiem w produkcji suplementów może być silne zanieczyszczenie preparatów substancjami toksycznymi, takimi jak pestycydy, metale ciężkie czy dioksyny.
Utrzymanie wysokiego standardu produkcji spożywczej zapewnia jakość oraz czystość suplementów diety onesano. Wszystkie oleje roślinne, wchodzące w skład produktów EstroVita, pochodzą tylko od certyfikowanych, europejskich dostawców, dzięki czemu zachowana jest pełna kontrola jakości produktów już na etapie tłoczenia. Opatentowany, unikalny proces produkcji suplementów diety EstroVita, zapewnia wyizolowanie najczystszej, skoncentrowanej formy kwasów omega-3,6,9 z mieszaniny co najmniej czterech olejów roślinnych, które cechują się całkowitym brakiem toksyczności oraz jakichkolwiek zanieczyszczeń – mówi Sebastian Duży, dyrektor ds. badań i rozwoju w onesano.
Technologia dwustopniowego mieszania (homogenizacji) olejów zapewnia uzyskanie jednorodnej i klarownej mieszaniny, która umożliwia przetworzenie roślinnych kwasów omega-3,6,9 w ich unikalną formę monocząsteczek – estrów etylowych. Gwarantuje to optymalny transport kwasów tłuszczowych z grupy omega do wszystkich komórek ludzkiego ciała, zwiększając tym samym biodostępność preparatu przy jednoczesnym zapewnieniu wysokiej bioretencji.
EstroVita to produkty zawierające bioestry kwasów tłuszczowych omega-3, 6, 9, pochodzące z unikalnej mieszaniny tłoczonych na zimno co najmniej czterech olejów roślinnych, między innymi oleju lnianego, oleju z ogórecznika, oleju z wiesiołka oraz z czarnej porzeczki. To, co nas również wyróżnia to unikalny kwas omega 5 (kwas punikowy) pozyskany z pestek granatu. Warto również podkreślić, że do wszystkich produktów EstroVita został dodany olejek z rozmarynu, który posiada silne właściwości antyoksydacyjne, przeciwbakteryjne, antyseptyczne, ściągające, przeciwutleniające, wspierając tym samym układ odpornościowy oraz naturalną obronę organizmu – dodaje Sebastian Duży.
Kwasy tłuszczowe omega-3 są bardzo „wrażliwe” na światło słoneczne i silnie reagują z tlenem z otoczenia już podczas tłoczenia, szczególnie prowadzonego w niewłaściwy sposób. Proces produkcji preparatu EstroVita prowadzony jest w ochronnej atmosferze azotu bez dostępu tlenu atmosferycznego, a każda pojedyncza butelka preparatu w warunkach maksymalnej aseptyczności jest dodatkowo nasycana azotem podczas konfekcjonowania. Dzięki takiemu zabezpieczeniu, preparaty EstroVita w każdej swojej butelce gwarantują zachowanie cennych, prozdrowotnych właściwości kwasów z grupy omega-3,6,9 w nienaruszonej, naturalnej roślinnej formie, potwierdzonej certyfikatem V-Label.
Suche włosy? Sprawdź, jak skutecznie nawilżyć je dzięki odpowiedniej pielęgnacji
Usług sprzątania i gospodarki odpadami a bezpieczeństwo podmiotów medycznych
Onkologiczne Centrum Kryzysowe udostępniło nową ścieżkę pacjenta
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Ochrona środowiska
Rośnie znaczenie zielonych certyfikatów w nieruchomościach. Przybywa ich również w mieszkaniówce
Trend certyfikowania budynków już od wielu lat jest obecny na rynku komercyjnym i dotyczy głównie biurowców i nieruchomości logistycznych. Teraz coraz mocniej wchodzi także do segmentu mieszkań. Liczba certyfikatów dla tego typu inwestycji rośnie, co ma związek z rosnącą świadomością ekologiczną mieszkańców oraz ich chęcią ograniczania kosztów eksploatacji mieszkań.
Zdrowie
Europa potrzebuje strategii dla zdrowia mózgu. Coraz więcej państw dostrzega ten problem
Polacy z jednej strony wykazują już sporą świadomość problemu, jakim są choroby mózgu – jedna czwarta ma w swoim otoczeniu osoby dotknięte takim problemem. Z drugiej strony system nie odpowiada rosnącym potrzebom. Specjalistów jest zbyt mało, więc kolejki do neurologów czy psychiatrów się wydłużają. Alternatywą pozostaje korzystanie z wizyt komercyjnych, ale nie każdego na to stać. Towarzystwa naukowe i organizacje pozarządowe są zgodne co do tego, że potrzebne są nie tylko krajowe strategie, ale i europejski plan dla chorób mózgu.
Ochrona środowiska
Zamrożenie cen prądu do końca września br. Takie mechanizmy nie rozwiązują przyczyn problemu wysokich cen
Zgodnie z decyzją rządu zamrożenie cen energii dla gospodarstw domowych na poziomie 500 zł netto za 1 MWh zostało wydłużone do 30 września 2025 roku. Dzięki temu odbiorcy jeszcze przez co najmniej dziewięć miesięcy nie odczują wzrostu rachunków za energię elektryczną. – Dopłaty jako sposób walki z wysokimi cenami energii nie są dobrym rozwiązaniem, bo one nie zlikwidują problemu. Znacznie prostszym rozwiązaniem byłby powrót do tańszych źródeł energii, w przypadku Polski takim tanim źródłem jest węgiel i elektrownia atomowa – ocenia europoseł z Konfederacji Marcin Sypniewski.
Szkolenia
Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.