Fan Drops – Fanex wprowadza nową linię sosów mrożonych
Biuro Prasowe
Fanex
Radonice 5A
05-870 Błonie
biuro_prasowe|fanex.pl| |biuro_prasowe|fanex.pl
+48 22 47 10 444
www.fanex.pl
Fanex – producent sosów i dodatków spożywczych dla branży HoReCa, wprowadza na rynek zupełnie nową gamę produktów. Mrożone sosy Fan Drops bez konserwantów to, propozycja dedykowana kucharzom zarówno małej, jak i dużej gastronomii. Sos Boloński, Carbonara, Śmietanowy oraz Pomidorowy, to cztery autorskie i naturalne receptury o bogatych smakach i aromatycznych przyprawach. Po rozmrożeniu i zagotowaniu, od razu gotowe są do spożycia, przez co stanowić będą znakomitą bazę do szybkiego przygotowywania dań gorących.
Sos Boloński, Carbonara, Śmietanowy oraz Pomidorowy, poza niezwykle bogatym i dopracowanym smakiem, odpowiadają na szereg niezwykle ważnych potrzeb dzisiejszej gastronomii – pozwalają znacząco ograniczyć czas i energię potrzebna do przygotowania posiłków, charakteryzują się powtarzalnym smakiem oraz są łatwo-policzalne i pomagają tym samym w minimalizacji strat produktowych na kuchni. Każdy z tych czynników, jest niezmiernie ważny z punktu widzenia zarówno małej, jak i dużej gastronomii.
- Tworząc sosy Fan Drops wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom gastronomii, nadal stawiającej czoła skutkom pandemii, czy też innych wydarzeń, które przekładają się na dotkliwy brak personelu i komplikacje logistyczne. Myślę, że produkty jakimi są nasze naturalne i doskonale zbalansowane bazowe sosy mrożone, z pewnością będą podporą dla niejednego szefa kuchni – mówi Łukasz Lisowski, Ekspert ds. Gastronomii oraz Szef Kuchni Fanex.
Sosy są doprawione i tuż po rozmrożeniu i zagotowaniu, od razu gotowe do spożycia. Naturalne, odpowiednio dobrane składniki, bogaty smak, przyprawy i brak konserwantów, czynią Fan Drops doskonałym produktem w zastosowaniu gastronomicznym. Każdy z nich występuje w identycznej formie - zamrożonych piętnastogramowych dropsach, które pakowane są w kilogramowe woreczki. Dzięki takiej formie, kucharz w prostu sposób może zaplanować, ile sztuk należy rozmrozić, aby przygotować daną liczbę dań. Minimalna trwałość produktu, to aż 13 miesięcy od daty produkcji.
- Zastosowanie bazowych sosów Fan Drops, jest przeogromne. Włoskie makarony z sosem Carbonara, czy też sosem Bolognese, to już klasyka. Neapolitana, Arrabiata, Alfredo i wiele, wiele innych doskonałych past, również możemy przygotować na bazie naszych mrożonych receptur. Sos boloński, ma w szczególności uniwersalne zastosowanie – np. jako główny składnik zapiekanek, takich jak włoska Lasagne, czy też grecka Moussaka. Ponadto sosy Fan Drops wykorzystać możemy do przygotowania wszelkiego rodzaju potrawek, gulaszów, a także jako gotowe sosy do mięs, ryb i owoców morza. Odnajdą się one również doskonale w daniach warzywnych, wszelkiego rodzaju daniach mącznych, a także w przygotowaniu włoskiej pizzy – dodaje Łukasz Lisowski z Fanex.
Produkty są już dostępne w sprzedaży u Regionalnych Przedstawicieli Handlowych Fanex.
***
Fanex jest polską firmą rodzinna z ponad 30 letnią tradycją. Specjalizuje się w produkcji sosów, przypraw oraz wielu dodatków gastronomicznych dla szerokorozumianej branży HoReCa.
Od momentu powstania firmy, smak leży u podstaw wszystkiego co robimy. Jesteśmy pasjonatami jakości i podczas tworzenia każdej receptury, wykorzystujemy surowce o najwyższych parametrach. Naszym celem jest produkcja wyrobów spożywczych o wyjątkowym i niezmiennie dobrym smaku. Aby tego dokonać, systematycznie inwestujemy w kulinarną sztukę tworzenia, wiedzę o smaku, jak również w najnowszą technologię produkcji. Kluczowe produkty Fanexu, zostały wielokrotnie wyróżnione nagrodami branżowymi oraz prestiżowymi certyfikatami jakości.
W naszej regularnej ofercie posiadamy około 300 kompozycji produktowych. Specjalizujemy się także w tworzeniu produktów na potrzeby marek własnych naszych kluczowych klientów. Na rynku gastronomicznym posiadamy renomę partnera, dla którego nie ma zadań nie do wykonania. Za dystrybucję produktów Fanex w Polsce, jak i za granicą, odpowiedzialny jest doświadczony oraz profesjonalny zespół regionalnych przedstawicieli handlowych, którzy do każdego Klienta podchodzą w indywidualny sposób.
Ponad 66% młodych Polaków korzysta z programów lojalnościowych
Odpowiedzialność społeczna i ciągłe podnoszenie standardów
Skosztujże! Wawel z nową kampanią Mieszanki Krakowskiej
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Finanse
Zmiany klimatu i dezinformacja wśród największych globalnych zagrożeń. Potrzeba nowego podejścia do zarządzania ryzykiem
Niestabilność polityczna i gospodarcza, coraz większa polaryzacja społeczeństwa, kryzys kosztów utrzymania, rosnąca liczba konfliktów zbrojnych i ryzyka cybernetyczne związane z rozwojem sztucznej inteligencji – to największe zagrożenia dla biznesu wskazywane w tegorocznym „Global Risks Report 2024”. Z raportu wynika, że obawy o bliską i dalszą przyszłość wciąż są zdominowane przez ryzyka klimatyczne i środowiskowe. Jednak w tym roku przykryły je niebezpieczeństwa związane z dezinformacją, wspieraną przez AI, która może wywoływać coraz większe niepokoje społeczne. – W tym roku na świecie 3 mld ludzi weźmie udział w wyborach, więc konieczność zaradzenia temu ryzyku staje się coraz pilniejsza – podkreśla Christos Adamantiadis, CEO Marsh McLennan w Europie.
Ochrona środowiska
Ciech od czerwca będzie działać jako Qemetica. Chemiczny gigant ma globalne aspiracje i nową strategię na sześć lat
Globalizacja biznesu, w tym możliwe akwizycje w Europie i poza nią – to jeden z głównych celów nowej strategii Grupy Ciech. Przedstawione plany na sześć lat zakładają także m.in. większe wykorzystanie patentów, współpracę ze start-upami w obszarze czystych technologii i przestawienie biznesu na zielone tory. – Mamy ambitny cel obniżenia emisji CO2 o 45 proc. do 2029 roku – zapowiada prezes spółki Kamil Majczak. Nowej strategii towarzyszy zmiana nazwy, która ma podsumować prowadzoną w ostatnich latach transformację i lepiej podkreślać globalne aspiracje spółki. Ciech oficjalnie zacznie działać jako Qemetica od czerwca br.
Finanse
72 proc. firm IT planuje podwyżki. W branży wciąż ogromna jest różnica w wynagrodzeniach kobiet i mężczyzn
W ubiegłym roku rynek pracy IT był znacznie mniej dynamiczny niż w poprzednich latach – wynika z „Raportu płacowego branży IT w 2024” Organizacji Pracodawców Usług IT. Przy wysokim poziomie podwyżek specjaliści rzadziej zmieniali pracę, ale niektórych zmusiły do tego cięcia w zatrudnieniu wynoszące w zależności od wielkości firmy od 12 do 26 proc. Ten rok zapowiada się bardziej optymistycznie: 61 proc. przedsiębiorstw planuje zwiększać zatrudnienie, a 72 proc. – pensje. Eksperci zwracają uwagę na wciąż duży rozstrzał między wynagrodzeniami kobiet i mężczyzn w tej branży.
Szkolenia
Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.