Komunikaty PR

Smakuj jakości w każdym wypieku – Panasonic prezentuje serię wypiekacz do chleba

2021-04-09  |  12:50

Panasonic, jeden z liderów rynku małych urządzeń kuchennych, zaprezentował nową, innowacyjną linię wypiekaczy do chleba, które zapewnią doskonały smak i jakość każdego wypieku.

W długiej historii pieczenia chleba, Panasonic zapisał się jako marka, która pierwsza na świecie wprowadziła do sprzedaży wypiekacz do chleba. Sprzedając je już od ponad 34 lat, można śmiało powiedzieć, że Panasonic zna i rozumie potrzeby każdego piekarza. Marka nieustannie udoskonala swoje urządzenia, wychodząc na przeciw wymaganiom klientów.

Jesteś kreatywnym cukiernikiem? A może miłośnikiem bezglutenowych wypieków? Najnowsza seria wypiekaczy do chleba sprawi, że bezproblemowe domowe wypieki staną się Twoim nowym, ulubionym zajęciem. Pomogą w tym trzy nowe wypiekacze, zaprojektowane z myślą o wymaganiach wszystkich konsumentów:

  • SD-YR2550 Srebrny, w pełni automatyczny wypiekacz do chleba z dozownikiem drożdży oraz rodzynek i orzechów
  • SD-R2530 W pełni automatyczny wypiekacz do chleba z dozownikiem rodzynek i orzechów
  • SD-B2510 Automatyczny wypiekacz do chleba

Wypiekacz SD-YR2550 mający 31 programów oraz R2530 i SD-B2510 wyposażone kolejno w 30 i 21 programów pozwalają na wypiek tradycyjnych, świeżych chlebów (również pełnoziarnistych), ciasta do pizzy, bułeczek, ciast, dżemów i kompotów, w zależności od wybranego modelu.

Co więcej, wypiekacze do chleba wyposażone są w podwójne czujniki temperatury, które mierzą temperaturę pomieszczenia oraz temperaturę wewnątrz wypiekacza. Możliwość kontroli i dostosowania czasu wypiekania zapewnia doskonałą fermentację ciasta, dzięki czemu, urośnie ono i odpocznie dokładnie tyle czasu, ile potrzebuje, bez względu na warunki zewnętrzne. Nowa funkcja zagniatania ciasta naśladuje proces ręcznego zagniatania, pomagając uzyskaćpowtarzalność konsystencji ciasta z każdym wypiekiem. Dodatkowo – każdy z nowych produktów posiada wachlarz innowacyjnych rozwiązań, zaprojektowanych, aby sprawić, że pieczenie dobrej jakości wypieków we własnym domu będzie proste i przyjemne.

March Geysels z Marco Bakker mówi:

“Z Panasonic, możliwości wydają się nieograniczone. Cokolwiek chcesz stworzyć, możesz z łatwością upiec w urządzeniu, które zapewni świetne i wysokojakościowe rezultaty. Niezależnie czy jesteś początkującym piekarzem, czy uważasz się za kuchennego specjalistę, wypiekacze Panasonic pozwolą każdemu stać się mistrzem domowych wypieków.”

Nowy, elegancki design

Jako że w domu spędzamy ostatnio zdecydowanie więcej czasu, chcemy, aby akcesoria kuchenne wyglądały tak dobrze jak pracują. Nowy, poziomy design, który idealnie komponuje się z każdą kuchnią, zajmując minimalną przestrzeń na blacie oraz zakres nowych funkcji pozwalających na kreatywne i bezproblemowe wypieki, spełnia oba te warunki.

Własne ustawienia

Zupełnie nowa funkcja manualnych trybów pozwala na jeszcze bardziej kreatywne podejście do wypieków. Dzięki indywidualnie dopasowanym trybom zagniatania i wyrastania, Twój chleb i ciasta będą dokładnie takie, jakie chcesz. Możliwość dostosowania czasu zagniatania i fermentacji sprawi, że wypiekacz stanie się prywatnym asystentem w Twojej kuchni, zapewniając wysokiej jakości rezultaty. Nie musisz przejmować się męczącym i czasochłonnym zagniataniem, oczekiwaniem aż składniki osiągną temperaturę pokojową, czy używaniem tysiąca dodatkowych przyborów. Co więcej – czas przeznaczony na mycie po skończonych wypiekach jest znacznie krótszy.

Alice Ferovina, nauczycielka, piekarka oraz srebrna medalistka Great British Bake Off 2019 mówi:

„Wypiekaczy do chleba Panasonic używam już od jakiegoś czasu, ale dopiero niedawno zaczęłam korzystać z nowego SD-YR2550 i funkcja ustawień manualnych jest niezastąpiona! Ustawienia mogę każdorazowo dopasować do wybranych przepisów, konsystencji lub smaków, co daje mi poczucie całkowitej kontroli. Proces zagniatania może być dostosowany do tego, co chcę uzyskać - pizzę, makaron czy chleb. To samo dotyczy słodkich ciast, ponieważ maszyna posiada automatyczny program, pozwalający doskonale połączyć wszystkie składniki. Kiedy już skończę, mogę wziąć gotowe ciasto i zrobić z nim cokolwiek zechcę!”

Programy do chleba

Nowe programy do chleba, zawarte w każdym z wypiekaczy z nowej linii, pozwalają na możliwie najwygodniejszy proces pieczenia. Wystarczy dodać gotowe mieszanki razem ze świeżą wodą, a maszyna zajmie się resztą, tworząc pyszny chleb w mgnieniu oka.

Programy do słodkich ciast

Nowy program dedykowany słodkim wypiekom, stworzy piękne ciasta, niezależnie od przepisu, składników czy doświadczenia! Automatyczna funkcja sama decyduje o optymalnym czasie mieszania i pieczenia, co pozwala stworzyć lekki wypiek. Twoim zadaniem jest tylko dekoracja.

Programy automatyczne

Niezależnie czy jesteś kreatywnym cukiernikiem, piekarzem, czy zapracowaną osobą szukającą sposobu na wprowadzenie wypieków do swojego życia – nowa seria wypiekaczy Panasonic pozwoli Ci na to, dzięki wachlarzowi automatycznych programów, które rozwiążą każdy problem. SD-YR2550 oraz SD-R2530 posiadają również automatyczny dozownik rodzynek i orzechów, zapewniając bezproblemowe wypieki i perfekcyjne rezultaty. Opcja mieszania dodatkowych składników, takich jak orzechy, nasiona, oliwki, szatkowane lub dojrzewające mięso w odpowiednim momencie oraz równomiernego rozprowadzania ich w cieście pozwala dostosować wypiek do indywidualnych preferencji. Ciesz się wygodnym i kreatywnym doświadczeniem pieczenia, tworząć wyjątkowe wypieki w możliwie najprostszy i najkrótszy sposób, zapewniając sobie tym samym więcej czasu spędzonego z rodziną. 

Dodatkowo SD-YR2550 posiada funkcję inteligentnego dozowania drożdży. Automatyczne dodawanie drożdży w dokładnie dobranym momencie cyklu mieszania, uniemożliwia zetknięcie się ich z płynami, co z kolei zapewnia perfekcyjne wyrośnięcie chleba.

Hermine, piekarka, matka i półfinalistka Great British Bake Off 2020 powiedziała:

„Od lat korzystam z wypiekacza Panasonic, dlatego byłam mocno podekscytowana możliwością wypróbowania nowego modelu. Posiada on funkcję dostosowaną do premiksów zawierających w swoim składzie drożdże, co oznacza, że będę musiała martwić się czasem zagniatania czy pieczenia. Wystarczy tylko dodać premiks razem z wodą do miski, wybrać program, a wypiekacz zajmie się resztą – od zagniatania przez wyrastanie do wypieku. Lubię zagniatać ciasto rękami, ale w ciągu tygodnia jestem zabieganą mamą. Ten wypiekacz pozwala mi dodać wszystkie składniki, a następnie zająć się swoimi sprawami i razem z synem cieszyć się procesem pieczenia i dekoracji. To zupełnie eliminuje stres związany z wypiekami, kiedy ma się na głowie dzieci!”

Programy bezglutenowe

Nowe funkcje zawierają również cztery specjalne programy bezglutenowe, dostępne w każdym urządzeniu z nowej serii, czyniąc je idealnymi dla osób cierpiących na celiakię lub będących na diecie bezglutenowej. 

Annette Woolman, Przewodnicząca Sekcji Członkostwa, Usług i  Wolontariatu w państwowej instytucji charytatywnej Coeliac UK powedziała: 

“W Wielkiej Brytanii jedna na 100 osób w cierpi na celiaklię – chorobę autoimmunologiczną spowodowaną reakcją na gluten – białko znajdujące się w pszenicy, jęczmieniu oraz życie. Jedynym sposobem leczenia jest ścisła dieta bezglutenowa, która powinna obowiązywać całe życie. To naprawdę wspaniałe, że znane marki o ugruntowanej pozycji rynkowej, takie jak Panasonic, wspierają naszą misję zapewniania osobom cierpiącym na celiaklię możliwości gotowania własnego, bezglutenowego jedzenia, takiego jak chleby, ciasto na pizzę czy makaron. Możliwość przygotowania bezglutenowych posiłków jest najważniejszą rzeczą dla wielu chorych osób, a innowacyjne wypiekacze do chleba pozwolą im eksperymentować z wachlarzem różnych alternatywnych, bezglutenowych przepisów.”

Dzięki specjalnie przygotowanym trybom bezglutenowym i całkowitej kontroli nad składnikami, nie trzeba odmawiać sobie pysznych ciast i łakoci. Wystarczy zapytać dr Hazel Wallace, dietetyczkę i doktora NHS:

„Dla osób na diecie bezglutenowej, chleb jest często tym, za czym tęsknią najbardziej. Istnieje możliwość kupna chleba bezglutenowego, ale ponieważ sklepy zazwyczaj nie posiadają bogatego wyboru, pacjenci decydują się na jego samodzielny wypiek. Rodzajów bezglutenowej mąki jest dużo, ale często ich konsystencja różni się od tej tradycyjnej, więc nie zawsze można je stosować zamiennie – co stanowi duże wyzwanie. Używając wypiekacza do chleba ze specjalnymi trybami bezglutenowymi, które posiadają wszystkie wypiekacze Panasonic, nie musimy przejmować się przeszkodami związanymi z bezglutenowymi wypiekami. Dodatkowo, korzystając z wypiekacza wyłącznie przy zastosowaniach bezglutenowych, minimalizujemy ryzyko zanieczyszczenia innymi produktami, co jest niezwykle ważne dla osób chorych na celiakię.’’

Nieważne czy chcesz upiec wykwintne, bezglutenowe ciasto, masz ochotę na kreatywną sesję pieczenia ciasteczek z dziećmi, czy mimo zajętego trybu życia chcesz znaleźć czas na domowe wypieki – Panasonic jest dla Ciebie. Więcej inspiracji wypiekowych znajdziesz na www.experience-fresh.eu

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
AGD i RTV EZVIZ ze Złotym Laurem Konsumenta w kategorii Inteligentny Monitoring i Zarządza Biuro prasowe
2024-04-09 | 12:00

EZVIZ ze Złotym Laurem Konsumenta w kategorii Inteligentny Monitoring i Zarządza

EZVIZ, czołowy producent inteligentnych rozwiązań do domu, z dumą ogłasza otrzymanie prestiżowego certyfikatu Złotego Lauru Konsumenta w kategorii Inteligentny Monitoring i Zarządzanie
AGD i RTV Pozamiatane! Flagowy Roborock S8 MaxV Ultra już w sprzedaży
2024-04-05 | 01:00

Pozamiatane! Flagowy Roborock S8 MaxV Ultra już w sprzedaży

Marka Roborock, globalny lider w produkcji inteligentnych robotów sprzątających, już dziś wypuszcza na polski rynek swój najnowszy flagowy produkt - Roborock S8 MaxV Ultra. Ten
AGD i RTV Flagowy Roborock S8 MaxV Ultra zadebiutuje w Polsce już 5 kwietnia
2024-04-03 | 08:00

Flagowy Roborock S8 MaxV Ultra zadebiutuje w Polsce już 5 kwietnia

Marka Roborock, wiodący producent inteligentnych robotów sprzątających, ogłasza zbliżającą się premierę swojego flagowego produktu - Roborock S8 MaxV Ultra. Rewolucyjne urządzenie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Venture Cafe Warsaw

Infrastruktura

Szybko rośnie udział odnawialnych źródeł w krajowym miksie energetycznym. Potrzebne przyspieszenie w inwestycjach w sieci przesyłowe

W ubiegłym roku odnawialne źródła energii stanowiły już ponad 40 proc. mocy zainstalowanej w krajowym miksie energetycznym i odpowiadały za 27 proc. całkowitej produkcji energii. Tym samym Polska pobiła kolejne rekordy, ale w kontekście rozwoju OZE na rodzimym rynku wciąż pozostaje wiele do zrobienia. Eksperci i branża wskazują m.in. na konieczność aktualizacji strategicznych dokumentów wyznaczających kierunki polityki energetycznej, szerszego wdrożenia magazynów energii, a przede wszystkim – pilną potrzebę rozwoju systemu przesyłowego i dystrybucyjnego oraz regulacji sprzyjających inwestorom. – Zielona energia potrzebuje przede wszystkim stabilności regulacyjnej i niskiego kosztu kapitału. To kluczowe elementy, które definiują ryzyko i tempo, w jakim możemy budować nowe źródła – mówi Piotr Maciołek, członek zarządu Polenergii.

Edukacja

Polskie uczelnie są coraz bliższe wprowadzenia mikropoświadczeń. Dla studentów takie certyfikaty to szansa na wzmocnienie pozycji na rynku pracy

Coraz więcej absolwentów i studentów inwestuje w kursy i szkolenia, aby zdobyć praktyczne umiejętności i stać się bardziej atrakcyjnym dla potencjalnych pracodawców. Jedną z odpowiedzi edukacji na te wymagania są mikropoświadczenia, czyli dowód na określone umiejętności. W Polsce są stosunkowo mało popularne, jednak wdrożenie ich przez uczelnie mogłoby przynieść szereg korzyści – zarówno szkołom, jak i studentom i absolwentom.

Ochrona środowiska

Zmiany klimatu coraz mocniej uderzają w polskie rolnictwo. W adaptacji wspierają rolników nowe technologie

60 proc. polskich rolników ocenia, że zmiany klimatu mają już duży wpływ na kondycję sektora. 75 proc. z nich obawia się skutków suszy i innych ekstremalnych zjawisk pogodowych, takich jak huraganowe wiatry, grad czy nawalne deszcze. Co trzeci ocenia, że zmiany klimatu są obecnie dużym zagrożeniem dla bezpieczeństwa żywnościowego – wynika z raportu opublikowanego w ubiegłym roku przez Instytut Spraw Publicznych. Eksperci wskazują, że adaptacja do zmian klimatycznych jest niezbędna, żeby utrzymać zarówno rentowność gospodarstw rolnych, jak i ciągłość produkcji żywności. Rolników w coraz większym stopniu wspierają w tym nowe technologie.

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.