Komunikaty PR

Fanex prezentuje SOSiWÓZ – więcej niż foodtruck

2024-10-11  |  14:00
Biuro prasowe
Kontakt

Biuro Prasowe
Fanex

Radonice 5A
05-870 Błonie
biuro_prasowe|fanex.pl| |biuro_prasowe|fanex.pl
+48 22 47 10 444
www.fanex.pl

Fanex, ceniony producent sosów i dodatków gastronomicznych, wprowadził wyjątkowy projekt – SOSiWÓZ. Nazwa będąca grą słów łączącą SOS i WÓZ doskonale oddaje ideę tego mobilnego konceptu – to coś więcej niż foodtruck. SOSiWÓZ to niezależna submarka i innowacyjna przestrzeń kulinarna, mająca na celu przyciągnięcie uwagi zarówno profesjonalistów z branży HoReCa, jak i zwiększanie świadomości dotyczącej marki Fanex wśród klientów detalicznych i miłośników street foodu.

 

- Chcieliśmy czegoś więcej niż zwykły samochód reklamowy. Zależało nam na nazwie, logo i designie, które od razu przyciągną wzrok i zapadną w pamięć. Myślę, że to się w pełni udało. SOSiWÓZ to wyjątkowy koncept, który nie tylko inspiruje, ale i angażuje. Pozwoli nam także nawiązać relacje z nowymi odbiorcami – mówi Piotr Kubiczek, Dyrektor Handlowy Fanex.

 

Innowacyjny design i branding z pazurem

 

SOSiWÓZ wyróżnia się oryginalnym designem i unikalnym konceptem, stając się submarką pod parasolem Fanex, która przyciąga fanów street foodu i wielbicieli wyjątkowych smaków. Za kreatywne opracowanie konceptu odpowiada warszawska agencja HEIMA Studio, która postawiła na różnorodną kolorystykę  inspirowaną barwami etykiet sosów Fanex. Wyraziste kolory, wyciągnięte wprost z produktów Fanex oraz śmiałe, ilustracyjne wzory graficzne, które przyciągają uwagę i sprawiają, że foodtruck Fanex natychmiast rzuca się w oczy.

 

Nowoczesny trend mobilnej kuchni – Foodtruck z misją

 

Wprowadzenie SOSiWOZu doskonale wpisuje się w jeden z najważniejszych trendów gastronomicznych ostatnich lat – rosnącą popularność street foodu. Wraz z dynamicznym rozwojem rynku foodtrucków, zmieniają się także oczekiwania konsumentów. Dziś poszukują oni nie tylko smaku, ale również unikalnych doświadczeń kulinarnych. Dzięki SOSiWOZOWI, Fanex dostarczał będzie właśnie takich wrażeń. To więcej niż zwykły foodtruck, to mobilne miejsce spotkań z produktami Fanex i przestrzeń kulinarnych inspiracji, która jednocześnie odpowiada na rosnący popyt na jakościowe, „mobilne jedzenie”.

 

SOSiWÓZ stworzono z myślą o kreatywnej prezentacji oferty produktowej Fanex, która trafia do różnych grup odbiorców: od profesjonalistów z branży gastronomicznej, po konsumentów detalicznych. W planach jest regularne uczestnictwo w wydarzeniach branżowych HoReCa, jak również na piknikach i eventach, których nieodłącznym elementem jest dobre jedzenie. Dzięki temu projektowi, Fanex ma szansę nie tylko zwiększyć świadomość swojej marki, ale także nawiązać relacje z nowymi odbiorcami.

 

SOSiWÓZ – nowy wymiar street foodu i miejsce inspiracji kulinarnych

 

SOSiWÓZ to jednak więcej niż tylko mobilna kuchnia. To showroom gastronomiczny, w którym Fanex prezentuje swoją ofertę produktową i kulinarną w wyjątkowy sposób. Dzięki profesjonalnym urządzeniom gastronomicznym, w foodtrucku można tworzyć i serwować różnorodne dania – od klasycznego street foodu, po kulinarne eksperymenty.

 

Przygotowanie SOSiWOZu jako „mobilnego showroomu” idealnie koresponduje z misją Fanex, która pragnie dostarczać smaki najwyższej jakości, dbając o każdy detal – od unikalnych receptur, aż po przyciągający wzrok branding.

 

- SOSiWÓZ to dla nas coś więcej niż narzędzie promocji – to kulinarna platforma, dzięki której możemy być blisko naszych klientów i pokazać, jak wszechstronne zastosowanie mają nasze sosy. Chcemy, aby nasi klienci poczuli, że Fanex to nie tylko produkty, ale także wyjątkowe doświadczenie smakowe. Każda wizyta przy SOSiWOZIE to szansa na poznanie nas od kuchni, dosłownie i w przenośni - dodaje Piotr Kubiczek.

 

 

 

***

Fanex jest polską firmą rodzinna z ponad 35-letnią tradycją. Specjalizuje się w produkcji sosów i innych produktów spożywczych dla szerokorozumianej branży HoReCa.

Od momentu powstania firmy, smak leży u podstaw wszystkiego co robimy. Jesteśmy pasjonatami jakości i podczas tworzenia każdej receptury, wykorzystujemy surowce o najwyższych parametrach. Naszym celem jest produkcja wyrobów spożywczych o wyjątkowym i niezmiennie dobrym smaku. Aby tego dokonać, systematycznie inwestujemy w kulinarną sztukę tworzenia, wiedzę o smaku, jak również w technologię produkcji. Kluczowe produkty Fanexu, zostały wielokrotnie wyróżnione nagrodami branżowymi oraz prestiżowymi certyfikatami jakości.

W naszej regularnej ofercie posiadamy około 300 kompozycji produktowych. Specjalizujemy się także w tworzeniu produktów na potrzeby marek własnych naszych kluczowych klientów. Na rynku gastronomicznym posiadamy renomę partnera, dla którego nie ma zadań nie do wykonania. Za dystrybucję produktów Fanex w Polsce, jak i za granicą, odpowiedzialny jest profesjonalny zespół regionalnych przedstawicieli handlowych, którzy do każdego Klienta podchodzą w indywidualny sposób.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Fanex
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Handel Automatyzacja TSL. Sposoby na wzrost efektywności sektora logistycznego Biuro prasowe
2024-10-10 | 15:00

Automatyzacja TSL. Sposoby na wzrost efektywności sektora logistycznego

Rynek transportu, logistyki i spedycji odgrywa kluczową rolę w globalnej gospodarce, a jego znaczenie stale rośnie w obliczu dynamicznych zmian technologicznych i społecznych. Obecnie sektor
Handel Ponad połowa Polaków uważa, że powinno być więcej automatów paczkowych
2024-10-02 | 17:30

Ponad połowa Polaków uważa, że powinno być więcej automatów paczkowych

Badanie „Postawy Polaków wobec automatów paczkowych” – przygotowane przez Biostat na zlecenie agencji doradczej 2PR – wskazuje, że większość ankietowanych
Handel Duet, który zachwyca – świętuj Dzień Kawy ze Starbucks!
2024-10-01 | 11:00

Duet, który zachwyca – świętuj Dzień Kawy ze Starbucks!

1 października, z okazji Międzynarodowego Dnia Kawy, Starbucks zaprasza do świętowania w wyjątkowym towarzystwie. W ofercie kawiarni pojawiają się dwie nowe kawy ziarniste –

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Transport

Edukacja

Zmiany w modelu edukacji konieczne już od przedszkola. Kilkuletnie dzieci mogą przyswajać kompetencje przyszłości - embargo

Model edukacji STEAM można wdrażać już od przedszkola – przekonuje fundacja EdTech Poland. To interdyscyplinarna koncepcja nauczania obejmująca elementy m.in. nauk ścisłych, technologii i sztuki. Dzięki pracy metodą STEAM dzieci od najmłodszych lat rozwijają kompetencje przyszłości, takie jak myślenie analityczne, wielojęzyczność czy współpraca w grupie, jednocześnie pozostając w trybie nauki przez zabawę.

Farmacja

Pracujący personel medyczny coraz mocniej odczuwa skutki braków kadrowych w ochronie zdrowia. Zmagają się z wypaleniem zawodowym i chcą odejść z zawodu

Polski system ochrony zdrowia mierzy się z narastającym problemem braków kadrowych. Jego skutki odczuwają też coraz bardziej przeciążeni i przepracowani lekarze, pielęgniarki, położne i pozostały personel medyczny. 50 proc. menedżerów i dyrektorów placówek medycznych wskazuje na coraz częstsze w tych grupach wypalenie zawodowe, przewlekły stres i brak work–life balance, a 33 proc. deklaruje, że z tego powodu personel medyczny coraz częściej decyduje się na odejście z zawodu – wynika z nowego raportu Philips „Future Health Index 2024”. Oprócz kształcenia nowych kadr rozwiązaniem może być także szersze wykorzystanie technologii.

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.