Komunikaty PR

Dbaj o planetę wraz z najmłodszymi! Podwójne ekologiczne Tygryski BIO

2021-03-23  |  08:00
Biuro prasowe
Do pobrania IP_BIO ( 1.67 MB )

Chrupki Tygryski są idealną przekąską dla całej rodziny. Już od wielu lat cieszą się sympatią podniebienia zarówno maluchów, jak i ich rodziców. Wyróżniają się niesamowitą chrupkością i niepowtarzalnym smakiem. Są zapakowane w folię biodegradowalną, dzięki czemu ich ingerencja w środowisko jest ograniczona do minimum. Podwójnie ekologiczne Tygryski BIO to eko-rewolucja, którą chcemy kontynuować. W tym roku Tygryski stawiają kolejny krok w stronę ekologii.

Tak jak w roku poprzednim Tygryski BIO angażują się w działania proekologiczne. Cel Tygrysków BIO to wykształcenie świadomości ekologicznej u najmłodszych. Z pomocą rodziców każde dziecko nauczy się dbać o środowisko i znacznie zbliży się do przyrody. Bądź eko już dziś, na przykład pakując kanapkę w woskowijkę lub lunchbox wielokrotnego użytku. Dzięki temu unikniesz regularnego używania plastikowych przedmiotów. Podejmując mądre i odpowiedzialne decyzje konsumenckie, dajemy przykład najmłodszym. Tygryski BIO są świetnym początkiem eko-zmian!

Tygryski BIO to idealna przekąska dla świadomych rodziców oraz ciekawych świata maluszków. Skład chrupek jest prosty, cechują go składniki najwyższej jakości. Tygryski posiadają certyfikat „zielonego listka”, który daje pewność, że powstały zgodnie z obowiązującymi w Europie regułami rolnictwa ekologicznego. Tygryski BIO to zdrowa i bezpieczna przekąska dla każdego.

Folia, w którą zapakowane są chrupki jest biodegradowalna i w pełni kompostowalna, a co za tym idzie, przyjazna środowisku. Firma TBM dostrzega potrzeby dzisiejszego świata, dlatego jako pierwsza firma na polskim rynku przekąsek wprowadziła zastosowanie takiej folii. Ponadto chce zaangażować się w ochronę owadów, ponieważ wierzy, że najmniejsi mają istotny wpływ na otoczenie.

Tygryski BIO są dostępne w formie pałeczek kukurydzianych.

Cena:

Tygryski pałeczki kukurydziane BIO ok. 2,90 zł/60 g

 

www.tygryski.pl

www.facebook.com/Tygryski/

www.instagram.com/naszetygryski/

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Ekologia Dzień Ziemi 2024 – świętowanie przez działanie. Jak dbać o planetę na co dzień? Biuro prasowe
2024-04-18 | 10:00

Dzień Ziemi 2024 – świętowanie przez działanie. Jak dbać o planetę na co dzień?

Dlaczego obchodzimy Dzień Ziemi?  Dzień Ziemi został zapoczątkowany w 1970 roku w USA dzięki inicjatywie senatora Gaylorda Nelsona. Pierwsze obchody święta miały zwrócić
Ekologia Plac Defilad wykorzysta wodę z drugiego obiegu
2024-04-08 | 09:21

Plac Defilad wykorzysta wodę z drugiego obiegu

Trwa przebudowa środkowej części placu Defilad – nowego placu Centralnego. W nowoczesnej przestrzeni znajdzie się wiele elementów zielonych, małej architektury oraz detali
Ekologia Wysoce energooszczędne lampy Lena Lighting na terenie marketu budowlanego Mrówka
2024-04-03 | 01:00

Wysoce energooszczędne lampy Lena Lighting na terenie marketu budowlanego Mrówka

Optymalne oświetlenie przestrzeni przy minimalnym poborze energii elektrycznej to zawsze wyzwanie, szczególnie w przypadku przestrzeni sklepowych, hal przemysłowych i magazynowych.

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Venture Cafe Warsaw

Konsument

Brytyjscy naukowcy dowiedli, że odczuwania szczęścia można się nauczyć. Trzeba jednak stale to ćwiczyć

Sześcioletnie badania, połączone z prowadzeniem kursów uczących tego, jak poprawić samopoczucie i stać się człowiekiem szczęśliwym, wykazały, że stosując odpowiednie strategie, można uzyskać zadowalające rezultaty. Przejście kursu prowadzonego przez naukowców z Uniwersytetu Bristolskiego umożliwia poprawę parametrów świadczących o samopoczuciu nawet o 15 proc. Okazuje się jednak, że zalecane ćwiczenia należy wykonywać trwale – w przeciwnym razie następuje regres do poziomu sprzed ich wdrożenia. Dobre wyniki badań skłoniły ich autora do wydania poradnika. Jego polskojęzyczna wersja ukaże się w maju.

Konsument

Techniki genomowe mogą zrewolucjonizować europejskie rolnictwo i uodpornić je na zmiany klimatu. UE pracuje nad nowymi ramami prawnymi

Techniki genomowe (NTG) pozwalają uzyskiwać rośliny o większej odporności na susze i choroby, a ich hodowla wymaga mniej nawozów i pestycydów. Komisja Europejska wskazuje, że NTG to innowacja, która może m.in. zwiększyć odporność systemu żywnościowego na zmiany klimatu. W tej chwili wszystkie rośliny uzyskane w ten sposób podlegają tym samym, mocno wyśrubowanym zasadom, co GMO. Dlatego w ub.r. KE zaproponowała nowe rozporządzenie dotyczące roślin uzyskiwanych za pomocą technik genomowych. W lutym br. przychylił się do niego Parlament UE, co otworzyło drogę do rozpoczęcia negocjacji z rządami państw UE w Radzie. Wątpliwości wielu państw członkowskich, również Polski, budzi kwestia patentów NGT pozostających w rękach globalnych koncernów, które mogłyby zaszkodzić pozycji europejskich hodowców.

IT i technologie

Nowy ośrodek w Krakowie będzie wspierać innowacje dla NATO. Połączy start-upy i naukowców z sektorem obronności

Połączenie najzdolniejszych naukowców oraz technologicznych start-upów z firmami z sektora obronnego i wojskowego – to główny cel akceleratora, który powstaje w Krakowie. Będzie on należał do natowskiej sieci DIANA, która z założenia ma służyć rozwojowi technologii służących zarówno w obronności, jak i na rynku cywilnym w krajach sojuszniczych NATO. Eksperci liczą na rozwiązania wykorzystujące m.in. sztuczną inteligencję, drony czy technologie kwantowe. Dla sektora to szansa na pozyskanie innowacji na skalę światową, a dla start-upów szansa na wyjście na zagraniczne rynki i pozyskanie środków na globalny rozwój.

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.