Start zapisów na V spotkanie Food Working. Temat: „Nowe technologie i AI w branż

Zbliża się pierwsze po wakacyjnej przerwie spotkanie branżowe z cyklu Food Working, organizowane przez twórców projektu Food and Design. 23 listopada w Studiu Co Nieco na warszawskiej Pradze eksperci zmierzą się z tematem nowych technologii i sztucznej inteligencji. Co nas czeka? I czy jest się czego bać? Sprawdź, jak wziąć udział w bezpłatnym spotkaniu branżowym!
Przed nami kolejne spotkanie Food Working, organizowane przez agencję kreatywną Od kuchni. Podczas wydarzenia wybrani eksperci związani z branżą food dyskutować będą na popularny w ostatnim czasie temat. Twórcy projektu Food and Design, w ramach którego odbywają się cykliczne spotkania Food Working, postanowili, wspólnie z ekspertami, przyjrzeć się tematyce nowych technologii sztucznej inteligencji, która ciągle dla wielu osób z branży pozostaje niezrozumiała i obca. Panel dyskusyjny poprzedzą prelekcje ekspertów.
Wśród panelistów V spotkania Food Working znaleźli się m.in.:
-
Maciej Statkiewicz, Head of Wolt Drive Polska
-
Mateusz Kowalczyk, CEO Foodsi
-
Marcin Pawlak, Key Account Manager LSI Software – Pion PUDU
-
Maciej Głowacki, Chief Design Officer Sygnis S.A.
Podczas spotkania odbędzie się także premiera nowego e-booka stworzonego we współpracy z cenionymi ekspertami. Tematyka publikacji również związana jest z nowymi technologiami i wykorzystaniem sztucznej inteligencji w branży food. Uczestnicy spotkania Food Working jako pierwsi będą mogli uzyskać dostęp do bezpłatnego e-booka.
Spotkanie odbędzie się w czwartek, 23 listopada 2023 r., w Studiu Co Nieco na warszawskiej Pradze przy ul. Grochowskiej 278/303, obok Urzędu Dzielnicy. Wydarzenie potrwa od 18:00 do 22:00.
Organizatorzy zachęcają do udziału w wydarzeniu zarówno osoby zawodowo związane z branżą food, jak i pasjonatów chcący zgłębić wiedzę na temat rozwoju technologii i wykorzystania AI na rynku FMCG czy HoReCa. Udział w spotkaniu jest bezpłatny, jednak obowiązuje wcześniejsza rejestracja na stronie foodanddesign.pl/food-working/. Liczba miejsc jest ograniczona. Spotkanie będzie także transmitowane na Facebooku (https://fb.me/e/3cejDvnHT).
Więcej informacji o projekcie na: www.foodanddesign.pl.
Kontakt dla mediów:
Kaja Pomiankiewicz
PR Manager
Agencja kreatywna Od kuchni
kaja.pomiankiewicz@odkuchni.co
tel: 665 113 144
Projekt Food and Design – pierwsza w Polsce platforma dedykowana tematyce food i food design – zarówno dla profesjonalistów, jak i amatorów pasjonujących się tematyką jedzenia. Misją projektu jest zrzeszanie specjalistów z branży food, design, marketing, innowacje i trendy, by rzetelnie edukować poprzez docieranie z wiedzą do osób zainteresowanych tematyką food oraz food design. Projekt składa się z pięciu elementów: platformy eksperckiej, e-booków tematycznych, szkoleń, podcastów oraz spotkań branżowych „Food working”. Projekt zrzesza kolektyw ekspercki z obszaru: marketingu, przemysłu spożywczego, fotografii kulinarnej, wzornictwa przemysłowego, grafiki, projektowania, budowania marek, e-commerce, nowych technologii, produkcji contentu oraz food stylingu.
www.foodanddesign.pl / Facebook / Instagram / LinkedIn

Fundusz Amazon: Milion złotych na wsparcie edukacji Polaków

Lazarski Aviation Academy gospodarzem EAC25

AGH wybiera SAP do rozwijania projektu transformacji cyfrowej
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Problemy społeczne

Poziom wyszczepienia Ukraińców jest o 20 pp. niższy niż Polaków. Ukraińskie mamy w Polsce wskazują na szereg barier
Różnice w kalendarzu szczepień, bariery językowe, nieznajomość polskiego systemu szczepień oraz obawy przed skutkami ubocznymi szczepionek – to jedne z najczęstszych problemów, które prowadzą do tego, że poziom wyszczepienia Ukraińców w Polsce jest niższy niż Polaków. To może mieć wpływ na bezpieczeństwo zdrowotne w całym kraju. Fundacja Instytutu Matki i Dziecka podejmuje inicjatywę mającą budować postawy proszczepienne wśród imigrantów.
Nauka
Dobre perspektywy współpracy pomiędzy brytyjskimi a polskimi uczelniami. Wspólne projekty badawcze przekładają się na relacje gospodarcze

Współpraca pomiędzy Polską a Wielką Brytanią w obszarze akademickim szybko się rozwija. Dotyczy to nie tylko wymiany studenckiej i edukacji transnarodowej, ale przede wszystkim strategicznych partnerstw między instytucjami i uczelniami. Wspólne projekty badawcze przekładają się na współpracę między firmami z obu krajów. W efekcie dynamika współpracy gospodarczej Polski z Wielką Brytanią stale rośnie, podobnie jak wartość brytyjskich inwestycji czy firm z udziałem brytyjskiego kapitału.
Handel
Rynek saszetek nikotynowych w Polsce będzie uregulowany. Osoby nieletnie nie będą mogły ich kupić

Siódmego maja sejmowa Komisja Zdrowia zajmie się nowelizacją ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych, która w części reguluje rynek woreczków nikotynowych. Eksperci z Forum Prawo dla Rozwoju podkreślają pilną potrzebę objęcia tego rynku przepisami prawnymi. Podkreślają, że brak odpowiednich regulacji prawnych dotyczących tych produktów, obecnych na polskim rynku od pięciu lat, to realne zagrożenie dla zdrowia publicznego. Niezbędne są kompleksowe przepisy, które uregulują kwestię saszetek i ograniczą do nich dostęp młodzieży.
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.