Komunikaty PR

Marka WINIARY zaprasza na warsztaty KIS Design Jam

2022-11-22  |  14:15
Biuro prasowe

Już 6. grudnia br. odbędą się bezpłatne warsztaty KIS Design Jam, organizowane przez Puławski Park Naukowo-Technologiczny. W ramach wydarzenia uczestnicy zmierzą się z ważnym problemem społeczno-gospodarczym i postarają się znaleźć sposób na jego rozwiązanie. Partnerem najbliższego wyzwania jest marka WINIARY, a tematem przewodnim to, jak wykorzystać technologię, by pomóc ludziom w niemarnowaniu jedzenia. Zgłoszenia trwają do 30. listopada 2022 roku.

Wspieramy innowacyjne podejście

KIS Design Jam to wydarzenie edukacyjne w formie warsztatowej, prowadzone w oparciu o metody design thinking i service design. Do każdej edycji zaproszony jest inny partner – instytucja publiczna, przedsiębiorstwo, czy organizacja społeczna – który określa temat wyzwania i dostarcza merytoryczne materiały, pozwalające go zgłębić. Po zapoznaniu się z wszystkimi najważniejszymi aspektami danej sytuacji, uczestnicy zostają podzieleni na zespoły i ich zadaniem jest wypracowanie kreatywnego i nieszablonowego podejścia, które pomoże rozwiązać ważny problem społeczny lub gospodarczy. Każda grupa przygotowuje propozycję działań dla tzw. person, czy archetypów osób reprezentujących cechy odbiorców usługi lub produktu. Pozwala to poznać wzorce behawioralne, motywacje lub umiejętności konsumentów. Dzięki temu, wypracowane podczas warsztatów rozwiązania uwzględniają różne perspektywy i pozwalają spojrzeć na problem możliwie szeroko.

Razem w walce o niemarnowanie

Najbliższa edycja challenge’u powstaje we współpracy z marką WINIARY i skupia się na tym, Jak wykorzystać technologie, żeby pomoc ludziom w niemarnowaniu jedzenia!

Marka od dwóch lat prowadzi kampanię WINIARY Pomagamy w Gotowaniu i Niemarnowaniu, w ramach której propaguje ideę foodsharingu, czyli dzielenia się jedzeniem, otwiera jadłodzielnie w całej Polsce, tworzy treści poradnikowe i edukacyjne. Dodatkowo, we współpracy z Jagną Niedzielską i Robertem Harną, inspiruje Polaków dzieląc się przepisami w duchu zero waste. Teraz WINIARY zapraszają wszystkich zainteresowanych do udziału w wyzwaniu KIS Design Jam, by wspólnie wypracować pomysły, które w przyszłości mogą mieć globalne znaczenie ekologiczne.

  • Termin wydarzenia: 06.12.2022 r.
  • Zapisy: do 30.11.2022 r.
  • Miejsce: ul. Domaniewska 32, 02-672, Warszawa
  • Liczba miejsc jest ograniczona – 30 miejsc
  • Zgłoszenia należy dokonać przez formularz zgłoszeniowy dostępny pod poniższym linkiem: https://strefapomyslodawcy.pl/challenge/

Warto nie zwlekać ze zgłoszeniem – liczba miejsc jest ograniczona. Udział w warsztatach KIS Design Jam poszerza horyzonty, rozwija wiedzę i kompetencje. To również szansa na spotkanie z ekspertami i praktykami ze znanych firm czy organizacji publicznych. Dodatkowo, uczestnicy będą mieli możliwość poznania zasad uniwersalnego projektowania i dowiedzą się jak wdrożyć je w swoim codziennym życiu, szkole lub pracy.

Na najlepszy zespół czeka nagroda pieniężna w wysokości 5000 zł oraz nagrody rzeczowe od partnera. Każdy uczestnik otrzyma również certyfikat ukończenia warsztatów.

Więcej informacji o działaniach marki WINIARY można znaleźć na stronie: https://www.winiary.pl/

***

O marce WINIARY

WINIARY łączą to, co najlepsze w tradycji polskiej kuchni z nowoczesnym podejściem do gotowania. Marka towarzyszy Polakom już od ponad 80 lat, kiedy to na terenie dawnej osady Winiary pod Kaliszem powstała Fabryka WINIARY. W ofercie ma ponad 230 produktów, a wśród nich m.in. zupy, pasty, majonezy, buliony, sosy, dania gotowe, przyprawy, galaretki, kisiele czy budynie. Marka WINIARY inspiruje, dostarcza pyszne i proste w przygotowaniu przepisy oraz dzieli się wiedzą na temat zbilansowanych i wartościowych potraw. Serwis internetowy winiary.pl jest jedną z najpopularniejszych stron kulinarnych w Polsce i największym polskim serwisem kulinarnym prowadzonym przez markę. Od 2020 roku WINIARY angażują się również w działania na rzecz niemarnowania żywności, realizując szeroką kampanię „Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu”.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Edukacja Najlepsi innowatorzy w Polsce. Znamy zwycięzców Explory 2024 Biuro prasowe
2024-11-15 | 01:00

Najlepsi innowatorzy w Polsce. Znamy zwycięzców Explory 2024

Do tegorocznej edycji prestiżowego konkursu dla młodych innowatorów zgłoszonych zostało rekordowe 334 projektów, 33 z nich dotarły do wielkiego Finału. Podczas trzech dni
Edukacja Program edukacyjny Next Engineers w Polsce
2024-11-14 | 15:00

Program edukacyjny Next Engineers w Polsce

Fundacja GE Aerospace ogłosiła nawiązanie współpracy z Fundacją Perspektywy w celu uruchomienia programu edukacyjnego Next Engineers w Polsce. Warszawa została wybrana jako pierwsza z
Edukacja Świat Młodych Badaczy odkrywa tajemnice nauki
2024-11-09 | 09:30

Świat Młodych Badaczy odkrywa tajemnice nauki

Jak działa szampon? Dlaczego jajko dryfuje w wodzie? Jak rozdzielić kolor flamastra na więcej barw? Te i inne pytania znajdą odpowiedzi w nowych scenariuszach lekcji przygotowanych w ramach

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Zdrowie

Ochrona zdrowia w Polsce ma być bardziej oparta na jakości. Obowiązująca od roku ustawa zostanie zmieniona

Od października placówki ochrony zdrowia mogą się ubiegać o akredytację na nowych zasadach. Nowe standardy zostały określone we wrześniowym obwieszczeniu resortu zdrowia i dotyczą m.in. kontroli zakażeń, sposobu postępowania z pacjentem w stanach nagłych czy opinii pacjentów z okresu hospitalizacji. Standardy akredytacyjne to uzupełnienie obowiązującej od stycznia br. ustawy o jakości w opiece zdrowotnej i bezpieczeństwie pacjenta, która jest istotna dla całego systemu, jednak zdaniem resortu zdrowia wymaga poprawek.

Konsument

Media społecznościowe pełne treści reklamowych od influencerów. Konieczne lepsze ich dopasowanie do odbiorców

Ponad 60 proc. konsumentów kupiło produkt na podstawie rekomendacji lub promocji przez twórców internetowych. 74 proc. uważa, że treściom przekazywanym przez influencerów można zaufać – wynika z badania EY Future Consumer Index. W Polsce na influencer marketing może trafiać ok. 240–250 mln zł rocznie, a marki widzą ogromny potencjał w takiej współpracy. Coraz większym zainteresowaniem cieszą się mikroinfluencerzy, czyli osoby posiadające od kilku do kilkudziesięciu tysięcy followersów, ale o silnym zaangażowaniu.

Ochrona środowiska

Polacy wprowadzają na razie tylko drobne nawyki proekologiczne. Do większych zmian potrzebują wsparcia

Zdecydowana większość Polaków dostrzega niekorzystne zmiany klimatu – wynika z badań przeprowadzonych na zlecenie ING Banku Śląskiego. Są wprawdzie gotowi, by zmieniać swoje nawyki na bardziej ekologiczne, ale często odstraszają ich koszty i brak wiedzy. Jednocześnie liczą na większe wsparcie i zaangażowanie ze strony rządu i biznesu, a prawie 40 proc. Polaków oczekuje, że to start-upy będą pracowały nad innowacjami proklimatycznymi. One same chętnie się w ten obszar angażują, ale widzą wiele barier, m.in. w pozyskiwaniu kapitału.

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.