Komunikaty PR

100% cocoa i 100% smaku w nowej tabliczce z Wawelu

2021-03-30  |  12:00
Biuro prasowe
Do pobrania wawel ( 1.35 MB )

Do portfolio marki Wawel dołączył wyjątkowy produkt - Extra Gorzka 100% cocoa 80g, oparta tylko na jednym surowcu: certyfikowanym ziarnie kakaowca odmiany Forastero z plantacji w Ghanie.

Extra Gorzka 100% cocoa Wawel została stworzona z myślą o koneserach intensywnie głębokich smaków i aromatów pochodzących z natury. Poza miazgą kakaową i tłuszczem kakaowym z ziaren kakaowca nie zawiera żadnych innych składników i dodatków.

Subtelna i cienka tabliczka z wytłoczonymi motywami ziaren kakaowca powstała w wyniku długiego, starannego procesu konszowania. Gładka struktura i charakterystyczny połysk podkreślają jej naturalny skład. Warto spróbować Extra Gorzkiej w towarzystwie mocnego espresso lub przełamując jej wytrawny smak dodatkiem miodu.

„Wawel jest liderem w segmencie gorzkich czekolad premium. Polscy konsumenci utożsamiają naszą markę z wysoką jakością, stale zatem podnosimy sobie poprzeczkę i zaskakujemy nowościami” – mówi Dorota Piwowarska, Category Manager w firmie Wawel, odpowiedzialna za czekolady. “Przykładowo, w minionym roku zmieniliśmy opakowania naszych Czekolad Premium na kartonikowe oraz wprowadziliśmy kolekcję „Ziarna Świata”. Extra Gorzka z kolei to produkt o najwyższej zawartości ziarna kakaowego w naszym portfolio” - dodaje.

Wyjątkowość 100% cocoa Extra Gorzkiej podkreśla elegancki kartonik z atrakcyjnym designem i subtelnymi uszlachetnieniami, nawiązujący do tradycji marki Wawel - historycznego elementu grafiki z archiwalnych źródeł firmy. Co więcej, czarne opakowanie wyróżnia się na półce, kusi wzrok i podkreśla unikatowość i wysoką jakość produktu.

Extra Gorzka 100% cocoa powstała wyłącznie z jednego surowca - ziarna kakaowego z Ghany, certyfikowanego znakiem Rainforest Alliance™. Certyfikacja oznacza, iż surowiec ten pochodzi z upraw prowadzonych w sposób odpowiedzialny i zrównoważony, a pozyskanie surowca nie ma negatywnego wpływu na środowisko naturalne i sytuację ludzi zatrudnionych przy jego wytwarzaniu. Produkt nie zawiera żadnych innych dodatków, barwników, aromatów czy emulgatorów. Nie zawiera również cukru.

Nowa Extra Gorzka to jedyny w portfolio marki Wawel i jeden z niewielu na rynku produktów o 100% zawartości ziaren kakaowca. W gronie czekolad gorzkich producenta znajdziemy m.in. rodzinę Czekolad Premium o 70% i 90% zawartości cząstek ziarna kakaowego oraz limitowaną kolekcję “Ziarna Świata” z 74% cocoa z regionalnych plantacji Kamerunu, Wenezueli i Ghany.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom Dziesiątka od EBF Development na ostatniej prostej Biuro prasowe
2024-05-07 | 11:00

Dziesiątka od EBF Development na ostatniej prostej

Jeszcze tym roku gotowy będzie kolejny budynek wielorodzinny w ramach projektu Reduta Nowe Podolany. Powstanie 95 mieszkań o powierzchni od 29 do 74 mkw. Jednocześnie deweloper EBF Development
Dom Wielkopolanie rezerwują mieszkania, deweloperzy budują
2024-05-06 | 09:00

Wielkopolanie rezerwują mieszkania, deweloperzy budują

W związku ze spodziewanym programem „Mieszkanie Na Start”, eksperci prognozują, że może zabraknąć mieszkań na sprzedaż, a z pewnością takich w najbardziej pożądanych
Dom Perfekcja w detalach - gresy na elewacjach
2024-04-30 | 01:00

Perfekcja w detalach - gresy na elewacjach

Wyjątkowe właściwości TAS (Tubądzin Airflow System) łączy w sobie piękno z wyjątkową funkcjonalnością. Zastosowanie gresów na elewacjach zapewnia nie tylko estetyczne

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Newseria na XVI Europejskim Kongresie Gospodarczym

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Venture Cafe Warsaw

Prawo

Sztuczna inteligencja coraz śmielej wkracza w produkcję muzyczną. Artyści i odbiorcy chcą jasnego oznaczania utworów generowanych przez takie narzędzia

Dziesięciokrotny wzrost przychodów rynku sztucznej inteligencji w tworzeniu muzyki przewidują analitycy w ciągu najbliższych 10 lat. Wokół tematu narasta coraz więcej kontrowersji, związanych m.in. z uczeniem się algorytmów na już skomponowanych dziełach czy wykorzystywania głosów wokalistów do tworzenia coverów śpiewanych przez SI. Jednocześnie ponad jedna trzecia muzyków przyznaje już, że wspierali się w swojej pracy sztuczną inteligencją. Artyści oczekują jednak jasno wytyczonych ram regulacyjnych dla tego typu narzędzi. Przede wszystkim miałyby one dotyczyć zgód na wykorzystanie własności intelektualnej i wyraźnego oznaczania muzyki komponowanej przez SI.

Infrastruktura

Za dwa lata w gdańskim porcie ma powstać baza instalacyjna morskich farm wiatrowych. Będzie ponad pięć razy większa od krakowskiego Rynku Głównego

21-hektarowy Terminal 5, który powstanie na wodach zewnętrznej części gdańskiego portu Baltic Hub, ma być bazą instalacyjną dla morskich elektrowni wiatrowych. To duży projekt, którego realizacja może się rozpocząć w drugiej połowie tego roku. Tego typu infrastruktura jest konieczna dla przyspieszenia inwestycji offshore w polskiej części Bałtyku. Pierwsze morskie farmy wiatrowe zaczną produkować zieloną energię w 2026 roku.

Transport

Mazowieckie lotniska będą mogły wkrótce obsłużyć 40 mln pasażerów rocznie. Trwają przygotowania do modernizacji na Okęciu i w Modlinie

Lotnisko Chopina, które właśnie obchodziło 90. urodziny, może w tym roku obsłużyć nawet 20 mln pasażerów. To o 10 proc. więcej niż rok  temu. Aby sprostać rosnącemu ruchowi turystycznemu w kolejnych latach, potrzebne jest jednak zwiększenie przepustowości. Planowana rozbudowa do 2028 roku pozwoli obsługiwać rocznie nawet 30 mln pasażerów. Łącznie z możliwościami lotnisk w Modlinie i Radomiu ma to być ok. 10 mln pasażerów więcej. 

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.