Kalendarium
Organizator:
Grafen Europe Sp. z o.o.
Imię i nazwisko: Magda Strzykalska
Funkcja: PR Manager
Firma: Soul & Mind Group Sp. z o. o.
Telefon: 534985366
E-mail: magda.strzykalska|soulandmind.pl| |magda.strzykalska|soulandmind.pl
Sushi Master Class już niebawem w Rzeszowie
Znany cykl Sushi Master Class już niebawem w Rzeszowie. Na Państwa i gości będzie czekał Mistrz Sushi Paweł Trzaskowski, który przybliży najnowsze trendy automatyzacji gastronomicznej.
Informacje ogólne
Firma Grafen z marką SUZUMO zaprasza na bezpłatne warsztaty dla specjalistów związanych z branża sushi, na których branżyści dowiedzą się m.in. o filozofii i historii sushi, o rodzajach rolek czy samego ryżu, a także o… usprawnieniach technologicznych, które odciążają pracę sushi chefów.
Mowa o urządzeniach, które nie tylko przyspieszają proces produkcji sushi, ale i optymalizują pracę oraz wykorzystanie składników spożywczych. Urządzenia nie zastąpią pracy wyspecjalizowanego kucharza, jednak z pewnością będą dla niego odciążeniem w podstawowych czynnościach związanych
z przygotowaniem ryżu, jego idealnym układaniem czy zwijaniem. Takie rozwiązania oferuje marka Suzumo – japoński innowator, który już w roku 1981 stworzył pierwszego robota do sushi. Od tego czasu, w sposób rewolucyjny udowadnia on, że pyszne, tradycyjne sushi jest możliwe także bez zatrudniania sztabu profesjonalistów. Robotyka Suzumo 4-krotnie przyspiesza pracę sushi chefów, wpływając jednoznacznie na wzrost efektywności zaplecza.
Najszybszy na rynku – do 4800 nigiri w ciągu godziny!
Firma postanowiła wprowadzić tę innowację także na rynek polski, który coraz bardziej przekonuje się do automatyzacji gastronomicznej. Polskie gastrobiznesy doceniają higieniczność urządzenia, ale też automatyczną, bezpieczną pracę: mieszanie ugotowanego ryżu, porcjowanie nigiri, przygotowanie warstw ryżu, rolowanie uramaki, formowanie ich w kwadrat, a także cięcie rolek w idealnych odstępach. I właśnie to zostało zaprezentowane podczas ostatnich warsztatów Sushi MasterClass, które pojawią się już niebawem w Rzeszowie.
Paweł Trzaskowski, finalista Mistrzostw Świata Sushi World Sushi Cup Japan, Global Sushi Challenge 2015 oraz seminarzysta World Sushi Skills Institute i Japan Sushi Association udowodnił m.in., że Suzumo formuje sushi najszybciej na rynku (przykładowo w ciągu godziny wytwarza aż do 4800 pysznych kulek ryżowych nigiri). To wyjątkowe ułatwienie, zwłaszcza w weekendy – kiedy restauracje i biznesy cateringowe mają największe obłożenie.
Równie szybko urządzenie wytwarza arkusze ryżu skręcając je w różne rodzaje rolek. Dzięki kompaktowym rozmiarom, jednak ze zwiększoną pojemnością np. zasobnika na ryż, jest coraz chętniej stosowane nie tylko do mniejszych restauracji sushi, ale i do masowych produkcji w tej branży (nawet do 50 000 rolek w ciągu 8 godzin). Wszystko to z powtarzalną jakością i różnorodnością smaków, z łatwością obsługi, optymalizacją czasu przygotowania potrawy oraz mniejszym wkładem finansowym.
Zapisz się na bezpłatne wydarzenie
Przedstawiciele gastronomii, szefowie kuchni oraz właściciele restauracji czy firm cateringowych mogą osobiście przekonać się o jakości pracy urządzeń Suzumo podczas darmowych warsztatów Sushi MasterClass, które odbędą się już 29 listopada 2022 r. o godz. 11:00, w APART Hotel przy ul. Podpromie 12.
Warunki akredytacji
Wydarzenie bezpłatne, wymagane zapisy:
https://grafen.com/sushi-master-class/