Komunikaty PR

Wawel Collection - słodkie prezenty na wyjątkowe okazje

2021-01-11  |  11:55
Biuro prasowe

Widok radości i uśmiechu na ustach bliskich to wspaniałe uczucie dla wręczającego prezent. Zaś pyszne słodycze, stworzone w oparciu o prosty skład, z pewnością przypadną do gustu obdarowanej osobie. Marka Wawel, chcąc wprawiać ludzi w dobry nastrój w zimowych miesiącach, poleca linię produktów Collection w eleganckich kartonikach. Idealnie sprawdzą się jako prezent na bliskie sercu okazje przypadające na początku roku, takie jak Dzień Babci i Dziadka, Walentynki czy Dzień Kobiet.

Podaruj słodkie chwile bliskim

Oferta marki Wawel pozwoli wybrać słodki prezent dla ukochanych osób, drugiej połówki i płci pięknej z okazji ich zbliżających się świąt. Produkty marki Wawel to gwarancja wysokiej jakości, gustownego opakowania oraz aksamitnego smaku, który jest zasługą delikatnie rozpływającej się w ustach czekolady Wawel. Teraz linia produktów z serii Collection została rozszerzona o kolejne nowości. Czekoladki nadziewane Figa z pomarańczą w eleganckim wygodnym kartoniku zaskakują połączeniem delikatnie gorzkiej czekolady z aromatycznym nietuzinkowym owocowym nadzieniem. Duża 300 g czekolada Cappuccino ze szczyptą cynamonu przypadnie do gustu miłośnikom kawowych smaków, uwodząc swym korzennym aromatem. W ofercie nie zabraknie również bestsellerów - dużych czekolad 300 g Czarny Las i Piernikowej ze śliwką, dostępnych w matowych, stylowych opakowaniach oraz klasycznej Śliwki w czekoladzie w gustownym, ozdobnym kartoniku.

Do grona puszystych, okrągłych pianek w czekoladzie o wyrazistym smaku wanilii dołączył nowy, drugi już wariant smakowy: Królewskie Mleczko Śmietankowe. Dzięki atrakcyjnym i nowoczesnym motywom zdobniczym, aksamitnym wykończeniu, a także apetycznemu wyglądowi, świetnie nadaje się jako słodki upominek dla szczególnych dla nas osób. Każda pianka ma okrągły kształt i jest sygnowana literą „W” dającą najwyższą gwarancję smaku i najlepszą jakość czekolady Wawel.

Dla koneserów smaków świata

Dla miłośników najbardziej wyszukanych smaków czekolad gorzkich polecamy kolekcję czekolad Ziarna Świata. Limitowana edycja aromatycznych, idealnie gładkich czekolad na bazie ziaren kakaowca z regionalnych plantacji w Wenezueli, Ghanie i Kamerunie z pewnością przypadnie do gustu koneserom intensywnie czekoladowych smaków. Receptura czekolad jest oparta tylko na 3 składnikach. Czekolady te zawierają 74% ziarna kakaowego, które jest źródłem ich niepowtarzalnego smaku.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Handel COMP ułatwia wprowadzenie systemu kaucyjnego w Polsce Biuro prasowe
2024-04-26 | 15:00

COMP ułatwia wprowadzenie systemu kaucyjnego w Polsce

W Polsce systematycznie przybywa odpadów opakowaniowych. Aby ograniczyć ich ilość i pobudzić gospodarkę o obiegu zamkniętym, konieczne jest wprowadzenie systemu kaucyjnego. Z
Handel Warto ją poznać! Danusia Malinowa Beauty
2024-04-25 | 13:00

Warto ją poznać! Danusia Malinowa Beauty

Produkcja pierwszej MINIczekolady Danusia rozpoczęła się na początku XX wieku, kiedy to krakowski Mistrz Czekolady - Adam Piasecki - stworzył wyjątkową recepturę, a sam produkt nazwał
Handel Ponad 66% młodych Polaków korzysta z programów lojalnościowych
2024-04-23 | 14:00

Ponad 66% młodych Polaków korzysta z programów lojalnościowych

Generacja Z jako pokolenie tzw. cyfrowych tubylców sprawnie porusza się pomiędzy platformami e-commerce i aplikacjami mobilnymi, poszukując najbardziej korzystnych możliwości

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Newseria na XVI Europejskim Kongresie Gospodarczym

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Venture Cafe Warsaw

Handel

Przygotowania do wdrożenia systemu kaucyjnego idą pełną parą. Przyszli operatorzy przeciwni zmianie daty na 2026 rok

Wkrótce Sejm ma się zająć nowym projektem przepisów dotyczących systemu kaucyjnego, którego start zaplanowano na styczeń 2025 roku. Przedstawione przez Ministerstwo Klimatu i Środowiska zmiany dotyczą m.in. rezygnacji z podatku VAT i wprowadzenia tzw. mechanizmu podążania kaucji za produktem. – Wszystkie te zmiany oceniamy bardzo pozytywnie, one są niezbędnym elementem dla właściwego funkcjonowania przyszłego systemu kaucyjnego – mówi Aleksander Traple, prezes Zwrotka SA. Jak podkreśla, dalsze odkładanie w czasie terminu uruchomienia systemu kaucyjnego jest bezzasadne, ponieważ branża odpadowa, handel detaliczny i szereg innych podmiotów już od dłuższego czasu przygotowują się do jego wdrożenia.

Konsument

Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność

Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.

Zdrowie

Sport może wspomagać walkę z bezsennością. Osoby aktywne fizycznie mają mniej problemów ze snem

Osoby regularnie podejmujące aktywność fizyczną dużo lepiej śpią – wynika z wieloletniej analizy przeprowadzonej przez naukowców z Uniwersytetu w Reykjaviku. Typ i stopień trudności ćwiczeń nie mają takiego znaczenia jak właśnie regularność. To istotne nie tylko dla promowania higieny snu jako działania korzystnie wpływającego na nasze zdrowie, ale i w kontekście skuteczności terapii, m.in. w chorobach przewlekłych. Tymczasem problemy ze snem zgłasza około 40 proc. dorosłych Polaków.

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.