Opatentowana technologia produkcji bioestrów kwasów omega-3,6,9 od onesano
2pr
ul. Długa 29
00-238 Warszawa
bartosz.sosnowka|dwapiar.pl| |bartosz.sosnowka|dwapiar.pl
517476361
dwapiar.pl
Kwasy omega-3,6 należą do niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Organizm nie jest w stanie wyprodukować ich samodzielnie – przede wszystkim omega-3 i 6, dlatego muszą być dostarczane wraz z pożywieniem. Do grupy kwasów omega-3 należy kwas alfa-linolenowy (ALA), eikozapentaenowy (EPA) i dokozaheksaenowy (DHA). Omega-6 to kwasy linolowy (LA), gammalinolenowy (GLA) oraz arachidonowy (AA).
W organizmie ludzkim kwasy ALA (omega-3) i LA (omega-6) podlegają przemianom metabolicznym z udziałem tego samego enzymu – delta 6-desaturazy i konkurują o dostęp do niego – dlatego tak istotne są proporcje, w jakich są przyjmowane.
Najpopularniejszymi źródłami kwasów z grupy omega-3 są olej z lnu oraz oleje rybie, jednak te drugie zawierają głównie metabolity kwasu ALA – kwasy EPA i DHA. Są one mniej uniwersalne w stosunku do kwasu ALA, który jest ich prekursorem całego szlaku metabolicznego, dlatego przewagę w suplementacji mają oleje roślinne. Istotnym ryzykiem w produkcji suplementów może być silne zanieczyszczenie preparatów substancjami toksycznymi, takimi jak pestycydy, metale ciężkie czy dioksyny.
Utrzymanie wysokiego standardu produkcji spożywczej zapewnia jakość oraz czystość suplementów diety onesano. Wszystkie oleje roślinne, wchodzące w skład produktów EstroVita, pochodzą tylko od certyfikowanych, europejskich dostawców, dzięki czemu zachowana jest pełna kontrola jakości produktów już na etapie tłoczenia. Opatentowany, unikalny proces produkcji suplementów diety EstroVita, zapewnia wyizolowanie najczystszej, skoncentrowanej formy kwasów omega-3,6,9 z mieszaniny co najmniej czterech olejów roślinnych, które cechują się całkowitym brakiem toksyczności oraz jakichkolwiek zanieczyszczeń – mówi Sebastian Duży, dyrektor ds. badań i rozwoju w onesano.
Technologia dwustopniowego mieszania (homogenizacji) olejów zapewnia uzyskanie jednorodnej i klarownej mieszaniny, która umożliwia przetworzenie roślinnych kwasów omega-3,6,9 w ich unikalną formę monocząsteczek – estrów etylowych. Gwarantuje to optymalny transport kwasów tłuszczowych z grupy omega do wszystkich komórek ludzkiego ciała, zwiększając tym samym biodostępność preparatu przy jednoczesnym zapewnieniu wysokiej bioretencji.
EstroVita to produkty zawierające bioestry kwasów tłuszczowych omega-3, 6, 9, pochodzące z unikalnej mieszaniny tłoczonych na zimno co najmniej czterech olejów roślinnych, między innymi oleju lnianego, oleju z ogórecznika, oleju z wiesiołka oraz z czarnej porzeczki. To, co nas również wyróżnia to unikalny kwas omega 5 (kwas punikowy) pozyskany z pestek granatu. Warto również podkreślić, że do wszystkich produktów EstroVita został dodany olejek z rozmarynu, który posiada silne właściwości antyoksydacyjne, przeciwbakteryjne, antyseptyczne, ściągające, przeciwutleniające, wspierając tym samym układ odpornościowy oraz naturalną obronę organizmu – dodaje Sebastian Duży.
Kwasy tłuszczowe omega-3 są bardzo „wrażliwe” na światło słoneczne i silnie reagują z tlenem z otoczenia już podczas tłoczenia, szczególnie prowadzonego w niewłaściwy sposób. Proces produkcji preparatu EstroVita prowadzony jest w ochronnej atmosferze azotu bez dostępu tlenu atmosferycznego, a każda pojedyncza butelka preparatu w warunkach maksymalnej aseptyczności jest dodatkowo nasycana azotem podczas konfekcjonowania. Dzięki takiemu zabezpieczeniu, preparaty EstroVita w każdej swojej butelce gwarantują zachowanie cennych, prozdrowotnych właściwości kwasów z grupy omega-3,6,9 w nienaruszonej, naturalnej roślinnej formie, potwierdzonej certyfikatem V-Label.

Suche włosy? Sprawdź, jak skutecznie nawilżyć je dzięki odpowiedniej pielęgnacji

Usług sprzątania i gospodarki odpadami a bezpieczeństwo podmiotów medycznych

Onkologiczne Centrum Kryzysowe udostępniło nową ścieżkę pacjenta
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Handel

Dzięki sztucznej inteligencji przesyłki mogą trafiać do klientów tego samego dnia. Liczba takich dostaw w Amazon znacząco rośnie
Prognozy rynkowe wskazują, że wart ok. 10 mld dol. globalny rynek dostaw realizowanych jednego dnia będzie w kolejnych latach dynamicznie rosnąć. Wpływają na to przede wszystkim oczekiwania konsumentów co do szybkich i terminowych doręczeń. Zarówno firmy kurierskie, jak i sklepy internetowe coraz mocniej inwestują w ten trend. W Amazon opcja Same-Day Delivery jest już możliwa w 135 lokalizacjach w Europie, a w tym roku przybędzie 20 kolejnych. W I kwartale br. Amazon dostarczył w tym trybie o 80 proc. paczek więcej niż przed rokiem. Głównie były to produkty z kategorii niezbędnych przedmiotów codziennego użytku.
Media i PR
Duże zmiany na rynku agencji PR. Prawie połowa z nich działa na rynku krócej niż pięć lat

43 proc. agencji public relations działa w branży krócej niż pięć lat – wynika z badań Exacto i UW. To znacząca zmiana w porównaniu z poprzednią edycją badania z 2020 roku. To efekt ostatnich czterech lat, czyli okresu dużych gospodarczych, społecznych i politycznych perturbacji oraz technologicznych zmian. Agencje PR wiele usług outsourcują, zamiast zatrudniać pracowników, wolą umowy B2B, stąd na rynku pojawia się coraz więcej jednoosobowych działalności gospodarczych.
Polityka
Zmiany w obowiązku magazynowania gazu mogą obniżyć ceny surowca. To pomoże się przygotować do sezonu zimowego

Elastyczność bez zagrożenia dla bezpieczeństwa energetycznego – tak nową propozycję przepisów dotyczących uzupełniania zapasów gazu przed sezonem zimowym określają jej inicjatorzy z Parlamentu Europejskiego. Europosłowie proponują nieznaczne zmniejszenie wymaganego poziomu zapełnienia magazynów i rozciągnięcie w czasie terminu, w którym trzeba spełnić ten obowiązek. Jak podkreśla Borys Budka, ma to zapobiec spekulacjom na rynku gazu i tym samym pomóc obniżyć ceny surowca.
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.