Wiosenne nowości od firmy Wawel
Lekki zapach wiosny już unosi się w powietrzu. A wraz z nim na półkach sklepowych pojawiły się nowe słodycze od firmy Wawel - znane i lubiane produkty w wiosennej odsłonie oraz pyszne nowości. Tegoroczna Oferta Wiosenna jest bogata w przyjemnie orzeźwiające smaki, inspirowane soczystymi owocami. Odkryj nowe połączenia smaków oraz sięgnij po kultowe produkty z Wawelu - idealne na prezent i do dzielenia się z najbliższymi.
Wiosna? Na luzie!
Podróż z Ofertą Wiosenną marki Wawel rozpocznijmy od zapoznania się ze słodkimi nowościami z oferty na wagę. Wśród nich znajdziemy czekoladkę nadziewaną Mango, stworzoną na bazie wyraziście owocowych smaków mango oraz czekoladkę nadziewaną z dwiema warstwami słodkiego wnętrza o smaku Agrestu i lekko kwaśnego Czarnego Bzu. Do grona nowości dołączyły także praliny w lekkiej, wiosennej odsłonie. Fresh&Lemon w białej polewie to połączenie orzeźwiających aromatów świeżych cytryn i zielonej herbaty, otulonych białą polewą. Ten wyrazisty smak świetnie sprawdzi się w każdym momencie dnia, gdy poszukujesz zastrzyku odświeżającej energii.
Wśród produktów na wagę od marki Wawel znajdzie się też coś dla fanów tradycyjnych smaków. Wraca kultowy smak - Chrupanka Krakowska. Mocno chrupiące wafelki, mnóstwo drobnych kawałków orzechów arachidowych i intensywna w smaku skórka pomarańczowa, a wszystko to oblane oryginalną deserową czekoladą Wawel. W wiosenny nastrój wprowadzą nas również popularne produkty z owocową nutą ze stałej oferty Wawelu. To między innymi Żelki jak SMOK w czekoladzie z Sokami czy Galaretka Malinowa i Pomarańczowa.
Czekoladowa radość w nowej odsłonie
Fani intensywnych wiosennych aromatów zachwyceni będą nową Czekoladą Poziomkową 100g, z mlecznym nadzieniem i delikatnym smakiem poziomki, zamkniętym w pysznej deserowej czekoladzie Wawel. Miłośnikom niecodziennych duetów polecamy Czekoladę Fresh&Lemon o wyrazistym smaku świeżo dojrzałych cytryn, z nutą zielonej herbaty. To zaskakujące słodko - kwaśne połączenie z pewnością świetnie sprawdzi się nie tylko w słoneczne wiosenne dni.
Więcej czekoladowej rozkoszy!
Eleganckie kartoniki w dużych formach i wyjątkowych smakach zadowolą najbardziej wyszukane gusta i podniebienia. Czekolada Tiramisu 290g z subtelnym mleczno-kawowym kremem zachęca nie tylko pysznym smakiem, ale i oryginalną formą tabliczki w kształcie słodkich całusów. Kolejnym wariantem smakowym jest Czekolada Czarny Las 300g, bogata w dwie warstwy pysznego nadzienia wiśniowo-czekoladowego, będącego nawiązaniem do deseru “Czarny Las”. Czekolada Truskawkowa ze śmietanką 300g zachwyci swym dwuwarstwowym nadzieniem o smaku truskawkowo - śmietankowym, oblanym najlepszą deserową czekoladą z Wawelu.
Słodkie upominki
W Ofercie Wiosennej Wawelu nie mogło zabraknąć eleganckich bombonierek idealnie sprawdzających się jako prezent. W tym roku do grona bombonierek 430g: Malaga, Kasztanki i Tiki Taki dołączyła bombonierka Tiramisu z subtelnym mleczno-kawowym nadzieniem.
Mamy też dobrą wiadomość dla miłośników kultowych M!chałków oraz Trufli z Wawelu. Teraz produkty te dostępne są w nowych, wyprofilowanych kartonikach o gramaturze 250g, z nowoczesnymi wcięciami po bokach. Dobrym pomysłem na upominek będzie Śliwka w czekoladzie, zapakowana w elegancki prezentowy kartonik z linii Collection, teraz dostępna w opakowaniu 200g.
M!chałki z Wawelu Klasyczne i Białe, Trufle z Wawelu oraz Mieszankę Krakowską znajdziemy także w sezonowych, złotych opakowaniach 350g, które idealnie sprawdzą się jako upominek. A że za pasem Dzień Kobiet, Dzień Matki czy Dzień Dziecka - warto zawczasu przygotować się, by sprawić słodki prezent.
Xtreme Fitness Gyms stawia na innowacje
Fundacja „Wawel z Rodziną” podsumowuje 15 lat działalności
Optymalizacja procesów w produkcji okien dzięki listwom CRP od MAAG Polska
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Infrastruktura
Prąd z największej prywatnej inwestycji energetycznej w Polsce popłynie w 2027 roku. Polenergia dostała właśnie potężny zastrzyk finansowania
Polenergia S.A. i Bank Gospodarstwa Krajowego podpisały umowę pożyczki ze środków Krajowego Planu Odbudowy (KPO) na budowę morskich farm wiatrowych. Finansowanie wyniesie 750 mln zł i zostanie wykorzystane do budowy dwóch farm o łącznej mocy 1440 MW. Największa prywatna grupa energetyczna w Polsce realizuje ten projekt z norweskim Equinorem. Prace związane z budową fundamentów turbin na Bałtyku mają się rozpocząć w 2026 roku. Projekty offshorowe będą jednym z filarów nowej strategii Polenergii, nad którą spółka właśnie pracuje.
Przemysł
Polskie firmy przemysłowe bardziej otwarte na technologie. Sztuczną inteligencję wdrażają z ostrożnością [DEPESZA]
Innowacje cyfrowe w przemyśle, choć wiążą się z kosztami i wyzwaniami, są jednak postrzegane przez firmy jako szansa. To podejście przekłada się na większą otwartość do ich wdrażania i chęć inwestowania. Ponad 90 proc. firm przemysłowych w Polsce, które wprowadziły co najmniej jedno rozwiązanie Przemysłu 4.0, dostrzega wyraźną poprawę efektywności procesów produkcyjnych – wynika z nowego raportu Autodesk. Choć duża jest wśród nich świadomość narzędzi opartych na sztucznej inteligencji, na razie tylko 14 proc. wykorzystuje je w swojej działalności.
Farmacja
Antybiotykooporność coraz poważniejszym problemem. Wyizolowane ze śliny peptydy mogą się sprawdzić w walce z bakteriami wielolekoopornymi
Poszukiwanie alternatyw dla antybiotykoterapii nabiera coraz większego tempa. Duże nadzieje, zwłaszcza w kontekście szczepów wielolekoopornych, naukowcy wiążą z bakteriocynami i bakteriofagami. Badacz z Uniwersytetu Wrocławskiego prowadzi prace nad bakteriocyną, będącą peptydem izolowanym z ludzkiej śliny. Za swoje badania otrzymał Złoty Medal Chemii. Tymczasem problem antybiotykooporności może wynikać w dużej mierze z niewiedzy. Z Eurobarometru wynika, że tylko połowa Europejczyków zdaje sobie sprawę, że antybiotyki nie są skuteczne w walce z wirusami.
Szkolenia
Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.