Samsung zaprasza na finał MasterChef Junior
Szósta edycja zmagań młodych i zdolnych kucharzy dobiega końca. Już 9 maja stacja TVN wyemituje finałowy, 10. odcinek programu MasterChef Junior, w którym wyłoniony zostanie najlepszy szef kuchni. Uczestników w walce o tytuł wspierają innowacyjne urządzenia Samsung: piekarniki Dual Cook Flex™, lodówki Samsung Side by Side oraz Combi z dolnym zamrażalnikiem, a także płyty gazowe.
Siedemnaścioro uczestników i uczestniczek MasterChef Junior od tygodni walczy o spełnienie swoich kulinarnych marzeń, kreatywnie wypełniając zadania otrzymywane od jury. Na drodze do tytułu młodzi kucharze zmierzyli się z takimi wyzwaniami jak przygotowanie ciasta z warzyw, dania kuchni włoskiej, potrawy z halibuta, owoców morza czy monodesery, wielokrotnie udowadniając swój kunszt.
W walce z czasem i skomplikowanymi daniami uczestnikom dziecięcej edycji programu pomagały innowacyjne sprzęty kuchenne Samsung – partnera 6. edycji MasterChef Junior.
Podwójne pieczenie – większa niezależność
Zadania, które otrzymują uczestnicy wymagają nierzadko różnego rodzaju obróbki termicznej. Wszystko po to, aby na talerzu stworzyć idealną kompozycję. Jednoczesne pieczenie, gotowanie i smażenie to prawdziwy popis podzielności uwagi. A co gdy musimy zmierzyć się z pieczeniem dwóch potraw jednocześnie?
W tej sytuacji z pomocą przychodzi rewolucyjny piekarnik Samsung Dual Cook Flex™. Dzięki specjalnemu separatorowi można piec w tym samym czasie tak różne dania jak ryba i sernik w dwóch odmiennych trybach i temperaturach bez ryzyka przenikania się zapachów. Rozwiązanie to sprawdza się na przykład gdy mali kucharze otrzymują zadanie przygotowania dania głównego oraz deseru.
Jak to działa? Innowacyjne, dzielone drzwi Flex Door pozwalają na otwarcie tylko górnej części urządzenia, pozostawiając dolną komorę szczelnie zamkniętą, dzięki czemu warunki w niej nie ulegają zmianie. Jest to ułatwieniem gdy musimy doglądać dania, piekącego się na pierwszym poziomie bez jednoczesnej ingerencji w drugą, dolną strefę pieczenia. Pozwala to na przykład na regularne podlewanie pieczeni, bez ryzyka opadnięcia wrażliwego na wahnięcia temperatur ciasta. To nie tylko oszczędność czasu, ale także niespotykana wcześniej wygoda.
Świeże składniki kluczem do sukcesu
Różnorodność w kuchni wymaga nie tylko dużej lodówki, w której zmieszczą się wszystkie produkty, ale także takiej która umożliwi im zachowanie świeżości na dłużej. Dużo miejsca na produkty w lodówkach Samsung Side by Side oraz Combi z dolnym zamrażalnikiem z zapewnia technologia SpaceMax™, pozwalająca na uzyskanie dodatkowej przestrzeni bez zmiany wymiarów zewnętrznych urządzenia. Wysokowydajna izolacja sprawia, że ścianki urządzenia są cieńsze, a wydajność energetyczna utrzymuje się na wysokim poziomie. Dla użytkownika oznacza to jeszcze więcej miejsca na produkty.
W zachowywaniu smaku oraz aromatu żywności niezastąpione są technologie użyte w lodówkach Samsung takie jak Twin Cooling Plus™, która optymalizuje temperaturę i wilgotność w lodówce oraz zamrażarce. Przechowywana w urządzeniu żywność pozostaje soczysta i świeża nawet dwa razy dłużej*, a dzięki niezależnym obiegom powietrza zapachy produktów nie mieszają się, zachowując swój naturalny aromat. Co więcej kompresor Digital Inverter w lodówkach Samsung optymalizuję pracę tak, aby maksymalnie ograniczyć wahania temperatury do ±0,5°C**. W zachowaniu stałej temperatury pomaga też elegancki, metalowy panel Metal Cooling™, który stabilizuje temperaturę wewnątrz urządzenia po otwarciu drzwi.
Poza piekarnikami Dual Cook Flex™ i lodówkami Samsung, młodzi mistrzowie kuchni będą korzystać również z płyt gazowych Samsung.
Emocje w MasterChef Junior sięgną zenitu już w niedzielę 9 maja o godzinie 20:00! Zobacz kto wygra 6. edycję!
* Poziom świeżości podany na podstawie wyników prób przeprowadzonych przez SLG Prüf- und Zertifizierungs GmbH* dla lodówek RS6*N8* w porównaniu do konwencjonalnego modelu Samsung RSA1U*
** Działa wyłącznie w komorze lodówki, przy zamkniętym urządzeniu.
Święta coraz bliżej! To idealny moment, aby pomyśleć o prezentach.
EZVIZ ogłasza wyjątkowe promocje na Black Week. Produkty nawet o 500 zł tańsze!
Atrakcyjne promocje od Jabra na Black Friday i Cyber Monday 2024
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Ochrona środowiska
Sektor budowlany coraz bardziej skupia się na celach dekarbonizacji. Firmom potrzebne jest jednak wsparcie finansowe i legislacyjne
Sektor budowlany coraz mocniej koncentruje się na realizacji celów dekarbonizacji. Przed polskim budownictwem stoją liczne wyzwania związane ze zrównoważonym rozwojem, redukcją emisji CO2 oraz dostosowaniem się do unijnych regulacji wspierających te działania. Cała branża już inwestuje w zielone technologie i innowacje, ale by skutecznie realizować założenia dekarbonizacji, konieczne jest wsparcie – zarówno finansowe, jak i legislacyjne.
Handel
Europoseł PiS: Trump tak przyspiesza Amerykę, że my zostaniemy w tyle. Wszystko przez „kaganiec pseudoekologiczny”
– Donald Trump tak przyspiesza Amerykę, że my zostaniemy w tyle – uważa europoseł PiS Jacek Ozdoba, odnosząc się do wycofania się Stanów Zjednoczonych z porozumienia paryskiego. Polityk krytykuje władze UE oraz przedstawicieli koalicji rządzącej w Polsce za negatywne oceny i wypowiedzi pod adresem nowego prezydenta USA, które mogą utrudnić współpracę.
Handel
Branża drzewna obawia się zalewu mebli z importu. Apeluje o wypracowanie strategii leśnej państwa
Organizacje branżowe i przedsiębiorstwa sektora drzewnego, które porozumiały się w ramach Koalicji na Rzecz Polskiego Drewna, protestują przeciwko planom Ministerstwa Klimatu i Środowiska dotyczącym wyłączenia z gospodarki leśnej 20 proc. polskich lasów. Ich zdaniem taka decyzja stwarza realne zagrożenie dla trwałości lasów i uderzy w polską branżę meblarską. Pracę może stracić nawet 70 tys. osób, a straty dla budżetu państwa szacowane są na 4,5 mld zł.
Szkolenia
Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.