Mówi: | Magdalena Antosiewicz |
Funkcja: | autorka bloga Thirty Fashion |
Magdalena Antosiewicz: Mam bardzo dużą garderobę, więc nigdy nie mam problemu, co na siebie włożyć. Zawsze na wyjątkową okazję przygotowuję dwie stylizacje
Autorka bloga Thirty Fashion podkreśla, że jako pasjonatka mody ma w swojej garderobie stylizacje na każdą okazję. Gdy przygotowuje się do jakiejś ważnej imprezy, to zazwyczaj bierze pod uwagę dwie kreacje. Jeśli jedna w ostatniej chwili nie spełnia jej oczekiwań, wybiera opcję zapasową. By stylowo wejść w sezon jesienno-zimowy, Magdalena Antosiewicz wybiera się na Mediolan Fashion Week.
Blogerka przyznaje, że pokazy najnowszych kolekcji znanych modowych marek to dla niej zawsze wielkie wydarzenie, do którego trzeba się odpowiednio przygotować. Zależy jej bowiem, by za każdym razem wyglądać perfekcyjnie.
– Na taki pokaz mody zwykle szykuję się około dwóch godzin – godzina fryzjer, godzina makijaż. Stylizację mam już zawsze wcześniej przygotowaną – mówi.
Magdalena Antosiewicz doskonale wie, że skompletowanie odpowiedniej stylizacji może sprawić nie lada kłopot, zwłaszcza kiedy odkłada się to na ostatnią chwilę. Dlatego ona sama ma sprawdzone sposoby na to, by nie „gorączkować się” tuż przed ważną imprezą.
– Zajmuję się modą, na co dzień z nią obcuję i mam bardzo dużą garderobę, więc u mnie nie ma problemu, co na siebie włożyć. Zawsze na jakąś wyjątkową okazję mam przygotowane dwie stylizacje. Uważam, że trzeba mieć w zapasie jakąś kreację, żeby potem nie szukać na ostatnią chwilę, tuż przed imprezą, bo to jest najgorsze, co może być – mówi blogerka.
Jej zdaniem warto mieć w garderobie ubrania na każdą okazję i na każdy sezon. Ona sama lubi podążać za trendami, więc zawsze w jej szafie jest miejsce dla fasonów i kolorów, które aktualnie są modne.
– W tym roku będą królować ciepłe beże, ciepłe brązy, czerń, czarny to ponadczasowość, zawsze klasyczna i zawsze modna, wchodzi też bordo, ciemny fiolet. Więc raczej ciemne kolory z dodatkiem ciepłych beżów – mówi.
Już niedługo Magdalena Antosiewicz będzie miała okazję podziwiać nowości ze światowych wybiegów i czerpać stamtąd inspiracje.
– Dla mnie największy projekt, na który czekam, to Mediolan Fashion Week. 22 września wylatuję do Mediolanu na pokazy, prezentacje włoskich marek i myślę, że to jest największe wyzwanie. Chociaż zbliża się też gorący okres w roli influencera, blogera, bo jesień to jest chyba najważniejszy czas tutaj dla nas – dodaje blogerka.
Czytaj także
- 2024-01-24: Ewa Minge: Opracowałam inteligentną kolekcję ubrań. Projekty mają różnego rodzaju czujniki pozwalające monitorować stan zdrowia
- 2024-01-16: Ewa Minge: Rynek mody udaje, że ma się dobrze, ale tak nie jest. Jesteśmy zalewani przez bardzo tanią modę fast-foodową z Azji, z którą projektantom ciężko jest konkurować
- 2023-12-18: Edyta Herbuś: Maciej Zień jest bardzo twórczą, ale też trochę nienasyconą osobą. Życzę mu, żeby potrafił się na chwilę zatrzymać po wielkim sukcesie jego kolekcji
- 2023-10-25: W czwartek przedpremierowy pokaz filmu świątecznego „Uwierz w Mikołaja”. Autorką scenariusza jest Ilona Łepkowska
- 2023-12-06: Magdalena Lamparska: Macierzyństwo nauczyło mnie miłości bezwarunkowej i cierpliwości. Rodzina jest dla mnie fundamentem
- 2023-11-20: Magdalena Lamparska: Przez wiele setek lat kobieca seksualność była schowana w szafie. Teraz panie zaczynają śmielej mówić o swoich potrzebach
- 2024-01-12: Magdalena Lamparska: Widzowie polubili system oglądania filmów w domu. Niektóre produkcje nadają się tylko na duży ekran, a inne doskonale się sprawdzają na ekranie laptopa
- 2023-10-26: Joanna Przetakiewicz-Rooyens: Polacy coraz bardziej kochają modę vintage i rzeczy używane. Nie krępujemy się tego, że na kolejnym evencie jesteśmy w tej samej sukience
- 2023-10-05: Joanna Przetakiewicz-Rooyens: Ekologiczna moda to w tym momencie iluzja. Klienci często są wprowadzani w błąd
- 2023-08-25: Magdalena Ogórek: Nie kandyduję w wyborach, skupiam się na pracy w TVP. Z uwagi na kampanię ta jesień będzie bardzo pracowita
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Muzyka
Wojciech „Łozo” Łozowski: Ruszam z moim solowym projektem, ale nie mam już potrzeby bycia gwiazdorem jak kiedyś. Nowe utwory tworzyłem w różnych stanach emocjonalnych
Wokalista ma sporo muzycznych planów na najbliższe miesiące, szykuje bowiem oryginalny projekt solowy. Już niebawem premierę będzie miał jego najnowszy utwór. Właśnie realizowany jest teledysk. Wojciech „Łozo” Łozowski cieszy się na ten nowy etap swojej kariery i choć teraz o wiele spraw będzie musiał zadbać sam, to jednak bez wahania stawia czoła nowym wyzwaniom i wierzy, że to jest właśnie jego czas. Na autorskiej płycie znajdą się piosenki, które tworzył przez kilka ostatnich lat.
Psychologia
Beata Pawlikowska: To wszystko, czego doświadczyłam w dżungli amazońskiej, wstrząsnęło mną i pokazało mi prawdę o sobie samej. To właśnie był początek zmian w moim życiu
Pisarka preferuje podróżowanie w pojedynkę. Lubi wyjeżdżać w trudne, niedostępne rejony świata, bo takie wyprawy są także podróżą w głąb siebie. Chociażby w dżungli amazońskiej przekonała się, że decyzje, jakie podejmujemy na różnych etapach naszego życia, wynikają właśnie z naszego postrzegania samych siebie i świata. A z kolei to postrzeganie zależy od podświadomych przekonań, które są naszym wewnętrznym programem wgranym w dzieciństwie. W swojej książce zatytułowanej „Kody podświadomości” podróżniczka tłumaczy, że jeśli ktoś podświadomie wierzy na przykład w to, że nie ma prawa do szczęścia i jest gorszy od innych, to jego życiowa droga będzie właśnie wiernym odbiciem tych przekonań.
Konsument
Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność
Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.