Komunikaty PR

Łukasz Lisowski ekspertem ds. gastronomii w Fanex

2019-10-30  |  10:00
Biuro prasowe
Kontakt

Biuro Prasowe
Fanex

Radonice 5A
05-870 Błonie
biuro_prasowe|fanex.pl| |biuro_prasowe|fanex.pl
+48 22 47 10 444
www.fanex.pl

Łukasz Lisowski - szef kuchni z bogatym doświadczeniem, rozpoczął współpracę z polskim producentem sosów i dodatków gastronomicznych Fanex. Na stanowisku eksperta ds. gastronomii, będzie odpowiedzialny m.in. za prowadzenie szkoleń i warsztatów kulinarnych oraz wsparcie merytoryczne poszczególnych działów firmy.

Łukasz Lisowski - kucharz oraz technolog żywienia z zawodu i z zamiłowania, to absolwent technikum gastronomicznego oraz Wyższej Szkoły Hotelarstwa, Gastronomii i Turystyki w Warszawie.

Doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w Warsaw Marriott Hotel, Stuttgart Marriott Hotel Sindelfingen oraz w Courtyard by Marriott przy warszawskim Lotnisku Chopina. Wcześniej współpracował także z hotelami InterContinental w Warszawie oraz w Berlinie.

Wykorzystując swoją wiedzę i doświadczenie zawodowe, od dłuższego czasu zajmuje się także doradztwem dla firm spożywczych. Wiele lat był odpowiedzialny za organizację i prowadzenie prezentacji, warsztatów kulinarnych oraz profesjonalnych szkoleń gastronomicznych. Współpracował z wieloma uznanymi szefami kuchni światowego formatu, m.in. z Marco Pierre White.

Żadne stanowisko w kuchni nie jest mu obce, a jego bogate i uniwersalne doświadczenie wiąże się zarówno z kuchnią zimną, gorąca, a la carte, bankietową, cateringową, a także z cukiernictwem. Hobbystycznie oraz zawodowo, zajmuję się również profesjonalną stylizacją i fotografią kulinarną.

Obecnie, w firmie Fanex zajmuje stanowisko Eksperta do spraw Gastronomii i  prowadził będzie spotkania, szkolenia oraz warsztaty kulinarne. Jednocześnie będzie merytorycznym oraz kulinarnym wsparciem dla poszczególnych działów firmy, takich jak np. laboratorium, czy też dział produkcji lub obsługi klienta.

 

***

Fanex Sp. z o.o. zajmuje się produkcją sosów, ketchupów, majonezów, musztard, dressingów, marynat, paluszków i innych przekąsek dla odbiorców gastronomicznych i detalicznych. Spółka jest polską firmą rodzinną,  która działa na rynku od 1988 roku.

Produkcja firmy Fanex skupia się głównie wokół wyrobów zaspokajających potrzeby i wymagania szeroko pojętej gastronomii oraz sieci marketów detalicznych. Wykorzystuje naturalne surowce o najwyższych parametrach jakościowych. W ofercie posiada zarówno wyroby sygnowane logo „Fanex” (około 300 podstawowych receptur produktowych), jak i marki własne tworzone na specjalne potrzeby klientów.

Kluczowe produkty Fanexu zostały wielokrotnie wyróżnione i docenione przez konsumentów. Flagowy dla producenta „Ketchup nr VII” od dwudziestu lat sygnowany jest znakiem jakości "Q" zastrzeżonym na rzecz Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji. Ponadto „Ketchup nr 7”, „Sos Tysiąca Wysp”, „Sos Gyros”, „Sos Salsa Mexicana”, „Sos Pikantny z Sambalem” „Sos Remoulada” oraz „Sos Meksykański”, zostały wyróżnione znakiem „Poznaj Dobrą Żywność” przyznawanym przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Handel Fanex wprowadza nowy Sos Ostry do Kebaba Biuro prasowe
2021-04-09 | 10:00

Fanex wprowadza nowy Sos Ostry do Kebaba

Fanex – polski producent sosów i dodatków dla branży HoReCa, w związku z niesłabnąca popularnością dań typu kebab w Polsce, wprowadza na rynek swój autorski Sos
Handel Klasyczne smaki oraz intrygujące nowości – dwie strony menu Costa Coffee
2021-04-07 | 13:35

Klasyczne smaki oraz intrygujące nowości – dwie strony menu Costa Coffee

Stale pojawiające się w menu nowości to tylko część przepysznych propozycji, jakie oferuje Costa Coffee. W kawiarniach na odkrycie czeka również szeroka oferta kaw klasycznych. Obok
Handel Prezenty również na Wielkanoc – zniżki i rabaty na wiosenne przebudzenie
2021-04-01 | 11:00

Prezenty również na Wielkanoc – zniżki i rabaty na wiosenne przebudzenie

Przygotowując się do Świąt wielkanocnych, polscy konsumenci wydają więcej niż zazwyczaj. Czas z najbliższymi przy stole wymaga odpowiednich przygotowań związanych z ustaleniem

Więcej ważnych informacji

Kalendarium

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Medycyna

Naukowcy stworzyli syntetyczne związki imitujące działanie ludzkich peptydów. Mogą być skuteczne w walce z koronawirusem czy opryszczką [DEPESZA]

Naukowcy wykazali, że sztucznie tworzone peptoidy przeciwwirusowe niszczą otoczki wirusów za pomocą mechanizmu podobnego do tego, który obserwuje się w przypadku naturalnych ludzkich peptydów przeciwwirusowych. Te syntetyczne związki mogą być skuteczne m.in. przeciw koronawirusowi, a także wirusowi opryszczki. Tymczasem w Polsce rozpoczęły się badania kliniczne, które ocenią skuteczność amantadyny w leczeniu choroby COVID-19. – Istnieje ogromne zapotrzebowanie na nowe preparaty przeciwwirusowe – podkreśla dr Gill Diamond z Uniwersytetu w Louisville.

Ekologia

Odnajdywane w Polsce skamieniałości rzucają nowe światło na prastare zwierzęta. Pozwalają też przewidzieć zachowanie środowiska przy zmieniającym się klimacie

W Polsce odnaleziono roślinożernego dinozaura dicynodonta czy jednego z najstarszych na świecie żółwi. Kolejne odkrycia pozwalają poznać świat sprzed setek milionów lat, zwłaszcza że niemal co roku polscy naukowcy poznają kolejne gatunki żyjących dawniej zwierząt. – Badając wymarłe zwierzęta, naukowcy mogą zrozumieć, jak zachowywała się biosfera w takim świecie, który nas czeka w najbliższym czasie – gdy było bardzo gorąco, gdy przesuwały się strefy klimatyczne – mówi dr Mateusz Tałanda z Wydziału Biologii Uniwersytetu Warszawskiego.