Komunikaty PR

Trzy nowe produkty w ofercie Fanex

2017-11-15  |  12:00
Biuro prasowe
Kontakt

Biuro Prasowe
Fanex

Radonice 5A
05-870 Błonie
biuro_prasowe|fanex.pl| |biuro_prasowe|fanex.pl
+48 22 47 10 444
www.fanex.pl

Fanex – polski producent sosów dla branży HoReCa, wprowadził do swojej oferty trzy zupełnie nowe wyroby. Sos Curry, Sos Paprykowy Sriracha oraz Dressing Tzatziki są już dostępne zarówno w sprzedaży hurtowej, jak i w nowym sklepie internetowym marki. Obecnie Fanex w swojej regularnej ofercie posiada już ponad 60 produktów oraz stale rozwija system personalizacji receptur pod indywidualne potrzeby kluczowych klientów.

Nowe sosy Fanex to dodatki spożywcze oparte o naturalne i starannie wyselekcjonowane składniki. Produkty skierowane są do szeroko rozumianej gastronomii i całego rynku HoReCa, ale ich zakupu mogą dokonać także klienci detaliczni, np. poprzez sklep internetowy marki.

Sos Curry to zupełnie nowa receptura i konsystencja o dużej zawartości oryginalnych indyjskich przypraw. Produkt ten doskonale nadaje się do mięs i oczywiście do wszelkich dań kuchni indyjskiej.

Sos Paprykowy Sriracha to również kompletnie nowa kompozycja. Jest to ostry sos paprykowy z kawałkami papryki i dużą zawartością egzotycznego, tajskiego sosu sriracha, który z pewnością spodoba się miłośnikom pikantnych smaków.

Dressing Tzatziki to z kolei nowa odsłona smakowa i jakościowa sosu oferowanego wcześniej w wiaderkach gastronomicznych. Dressing Tzatziki ma niezwykle świeży, ogórkowo-czosnkowy aromat oraz lekki jogurtowy smak.

Dzięki badaniom laboratoryjnym oraz licznym test-panelom, nowe sosy mają wysokie walory smakowe, które zostały docenione przez profesjonalnych kucharzy współpracujących z marką Fanex. Produkty zebrały także pozytywne recenzje od uczestników Kongresu Szefów Kuchni, który odbył się niedawno w Warszawie.

- Z naszych analiz wynika, że Polacy coraz chętniej otwierają się na nowe, często egzotyczne smaki. Wprowadzenie trzech nowych sosów to naturalna reakcja na potrzeby rynku, który stale monitorujemy. Jesteśmy przekonani, że nowe produkty będą cieszyć się dużym zainteresowaniem Klientów. Obecnie pracujemy także nad sosami bez glutenu, bez laktozy oraz serią majonezów wegańskich. Już niedługo powinniśmy wprowadzić kolejne nowości – mówi Piotr Kubiczek, Dyrektor Handlowy w firmie Fanex.

 

***

Fanex Sp. z o.o. zajmuje się od 1988 roku produkcją: sosów, ketchupów, majonezów, musztard, dressingów, marynat, paluszków i innych przekąsek dla odbiorców gastronomicznych i detalicznych.  Firma jest prywatną, rodzinną  spółką z polskim kapitałem.

Produkcja firmy Fanex skupia się głównie na wyrobach zaspokajających potrzeby i wymagania szeroko pojętej gastronomii oraz sieci marketów detalicznych. Wykorzystuje naturalne surowce o najwyższych parametrach jakościowych. W ofercie posiada zarówno wyroby sygnowane własnym logo „Fanex” (to około 300 podstawowych receptur produktowych), jak i marki własne, tworzone na specjalne potrzeby Klientów.

Kluczowe produkty Fanexu zostały wielokrotnie wyróżnione i docenione przez konsumentów. Flagowe dla producenta: „Ketchup nr 7” oraz „Majonez wyborowy” od dwudziestu lat są sygnowane znakiem jakości "Q" zastrzeżonym na rzecz Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji, natomiast „Ketchup nr 7”, „Sos Tysiąca Wysp”, „Sos Gyros” oraz „Sos Meksykański” zostały wyróżnione znakiem „Poznaj Dobrą Żywność” przyznawanym przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Handel Fanex wprowadza nowy Sos Ostry do Kebaba Biuro prasowe
2021-04-09 | 10:00

Fanex wprowadza nowy Sos Ostry do Kebaba

Fanex – polski producent sosów i dodatków dla branży HoReCa, w związku z niesłabnąca popularnością dań typu kebab w Polsce, wprowadza na rynek swój autorski Sos
Handel Klasyczne smaki oraz intrygujące nowości – dwie strony menu Costa Coffee
2021-04-07 | 13:35

Klasyczne smaki oraz intrygujące nowości – dwie strony menu Costa Coffee

Stale pojawiające się w menu nowości to tylko część przepysznych propozycji, jakie oferuje Costa Coffee. W kawiarniach na odkrycie czeka również szeroka oferta kaw klasycznych. Obok
Handel Prezenty również na Wielkanoc – zniżki i rabaty na wiosenne przebudzenie
2021-04-01 | 11:00

Prezenty również na Wielkanoc – zniżki i rabaty na wiosenne przebudzenie

Przygotowując się do Świąt wielkanocnych, polscy konsumenci wydają więcej niż zazwyczaj. Czas z najbliższymi przy stole wymaga odpowiednich przygotowań związanych z ustaleniem

Więcej ważnych informacji

Kalendarium

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Medycyna

Naukowcy stworzyli syntetyczne związki imitujące działanie ludzkich peptydów. Mogą być skuteczne w walce z koronawirusem czy opryszczką [DEPESZA]

Naukowcy wykazali, że sztucznie tworzone peptoidy przeciwwirusowe niszczą otoczki wirusów za pomocą mechanizmu podobnego do tego, który obserwuje się w przypadku naturalnych ludzkich peptydów przeciwwirusowych. Te syntetyczne związki mogą być skuteczne m.in. przeciw koronawirusowi, a także wirusowi opryszczki. Tymczasem w Polsce rozpoczęły się badania kliniczne, które ocenią skuteczność amantadyny w leczeniu choroby COVID-19. – Istnieje ogromne zapotrzebowanie na nowe preparaty przeciwwirusowe – podkreśla dr Gill Diamond z Uniwersytetu w Louisville.

Ekologia

Odnajdywane w Polsce skamieniałości rzucają nowe światło na prastare zwierzęta. Pozwalają też przewidzieć zachowanie środowiska przy zmieniającym się klimacie

W Polsce odnaleziono roślinożernego dinozaura dicynodonta czy jednego z najstarszych na świecie żółwi. Kolejne odkrycia pozwalają poznać świat sprzed setek milionów lat, zwłaszcza że niemal co roku polscy naukowcy poznają kolejne gatunki żyjących dawniej zwierząt. – Badając wymarłe zwierzęta, naukowcy mogą zrozumieć, jak zachowywała się biosfera w takim świecie, który nas czeka w najbliższym czasie – gdy było bardzo gorąco, gdy przesuwały się strefy klimatyczne – mówi dr Mateusz Tałanda z Wydziału Biologii Uniwersytetu Warszawskiego.