Musztarda ze smażoną cebulką – kolejna nowość w ofercie Fanex

Biuro Prasowe
Fanex
Radonice 5A
05-870 Błonie
biuro_prasowe|fanex.pl| |biuro_prasowe|fanex.pl
+48 22 47 10 444
www.fanex.pl
Polski producent sosów Fanex, wprowadził na rynek zupełnie nową recepturę – Musztardę ze smażoną cebulką z dodatkiem octu jabłkowego. Produkt nie zawiera konserwantów. Sos jest już dostępny w sprzedaży hurtowej dla konceptów gastronomicznych oraz sieci handlowych.
Nowa Musztarda ze smażoną cebulką od Fanex, to dodatek spożywczy oparty o naturalne składniki. Jej niepowtarzalny, zbalansowany smak to zasługa oryginalnej receptury oraz specjalnie wyselekcjonowanego gatunku gorczycy. Musztarda bez konserwantów charakteryzuje się gładką, jednolitą i kremową konsystencją. Jej lekko ostry smak, dopełniony jest dodatkiem smażonej cebulki oraz podkreślony przez dodatek octu jabłkowego.
Musztarda ze smażoną cebulką może stanowić znakomity dodatek do dań z ryb słodkowodnych, tak popularnych w polskiej kuchni. Sos przyda się również do zaostrzenia smaku pieczonych mięs i gotowanych na parze warzyw. Dzięki swojej konsystencji odpornej na obróbkę termiczną, doda charakteru wielu potrawom – zarówno tym na zimno, jak i na ciepło.
Obecnie produkt dostępny jest w 1-kilogramowych butelkach (tzw. czarne tuby Fanex) i skierowany jest do szeroko rozumianej gastronomii oraz całego rynku HoReCa. Producent w przyszłości nie wyklucza jego wprowadzenia także do sprzedaży detalicznej.
Dzięki badaniom laboratoryjnym oraz licznym test-panelom producenta, nowy sos posiada wysokie walory smakowe, które zostały docenione przez profesjonalnych kucharzy współpracujących z marką Fanex.
- Wierzymy, że nowa Musztarda ze smażoną cebulką spotka się z dużym zainteresowaniem ze strony branży gastronomicznej. Produkt sprawdzi się świetnie zarówno jako samodzielny dodatek do szybkich dań w konceptach bistro, jak również jako wysokiej jakości baza do bardziej złożonych sosów w wykonaniu profesjonalnych szefów kuchni – mówi Piotr Kubiczek, Dyrektor Handlowy w firmie Fanex.
***
Fanex Sp. z o.o. zajmuje się od 1988 roku produkcją: sosów, ketchupów, majonezów, musztard, dressingów, marynat, paluszków i innych przekąsek dla odbiorców gastronomicznych i detalicznych. Firma jest prywatną, rodzinną spółką z polskim kapitałem.
Produkcja firmy Fanex skupia się głównie na wyrobach zaspokajających potrzeby i wymagania szeroko pojętej gastronomii oraz sieci marketów detalicznych. Wykorzystuje naturalne surowce o najwyższych parametrach jakościowych. W ofercie posiada zarówno wyroby sygnowane własnym logo „Fanex” (to około 300 podstawowych receptur produktowych), jak i marki własne, tworzone na specjalne potrzeby Klientów.
Kluczowe produkty Fanexu zostały wielokrotnie wyróżnione i docenione przez konsumentów. Flagowe dla producenta: „Ketchup nr 7” oraz „Majonez wyborowy” od dwudziestu lat są sygnowane znakiem jakości "Q" zastrzeżonym na rzecz Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji, natomiast „Ketchup nr 7”, „Sos Tysiąca Wysp”, „Sos Gyros” oraz „Sos Meksykański” zostały wyróżnione znakiem „Poznaj Dobrą Żywność” przyznawanym przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Kontakt dla mediów: biuro_prasowe@fanex.pl

Fanex wprowadza nowy Sos Ostry do Kebaba

Klasyczne smaki oraz intrygujące nowości – dwie strony menu Costa Coffee

Prezenty również na Wielkanoc – zniżki i rabaty na wiosenne przebudzenie
Więcej ważnych informacji
Kalendarium
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Finanse i bankowość

Pandemia i unijne prawo zrewolucjonizowały polską bankowość. W polskich bankach pojawia się coraz więcej nowych technologii
Pandemia stała się katalizatorem zmian w bankowości. Przyspieszyła procesy wykorzystywania nowych technologii zapoczątkowane już wcześniej, zwiększając ich świadomość w coraz szerszej grupie użytkowników. Zmiany przyspieszyło też wejście w życie dyrektywy PSD2 – to dzięki niej poprzez jedno konto można mieć wgląd we wszystkie prowadzone rachunki. Dodatkowo coraz łatwiej jest założyć konto zdalnie. Pomagają w tym narzędzia, które pozwalają na cyfrowe potwierdzenie tożsamości.
Medycyna
Płuca do przeszczepu dzięki innowacyjnemu urządzeniu mogą być utrzymane przez pół doby w warunkach fizjologicznych. Taka procedura medyczna bywa ostatnim ratunkiem po ciężkim przebiegu COVID-19

Dzięki urządzeniu OCS Lung płuca pobrane od dawcy można przechowywać do 12 godzin w warunkach zbliżonych do tych, jakie panują w ciele żyjącego człowieka. Standardowo narząd poza organizmem może wytrzymać w warunkach hipotermii maksymalnie do czterech godzin. Przeszczep jest jedyną drogą ratunku dla pacjentów, którzy w wyniku choroby COVID-19 doznali nieodwracalnego uszkodzenia płuc. W szpitalu w Zabrzu udało się w ten sposób ocalić życie sześciu osób.