Komunikaty PR

Musztarda ze smażoną cebulką – kolejna nowość w ofercie Fanex

2018-06-27  |  12:00
Biuro prasowe
Kontakt

Biuro Prasowe
Fanex

Radonice 5A
05-870 Błonie
biuro_prasowe|fanex.pl| |biuro_prasowe|fanex.pl
+48 22 47 10 444
www.fanex.pl

Polski producent sosów Fanex, wprowadził na rynek zupełnie nową recepturę – Musztardę ze smażoną cebulką z dodatkiem octu jabłkowego. Produkt nie zawiera konserwantów. Sos jest już dostępny w sprzedaży hurtowej dla konceptów gastronomicznych oraz sieci handlowych.

Nowa Musztarda ze smażoną cebulką od Fanex, to dodatek spożywczy oparty o naturalne składniki. Jej niepowtarzalny, zbalansowany smak to zasługa oryginalnej receptury oraz specjalnie wyselekcjonowanego gatunku gorczycy. Musztarda bez konserwantów charakteryzuje się gładką, jednolitą i  kremową konsystencją. Jej lekko ostry smak, dopełniony jest dodatkiem  smażonej cebulki oraz  podkreślony  przez dodatek octu jabłkowego.

Musztarda ze smażoną cebulką może stanowić znakomity dodatek do dań z ryb słodkowodnych, tak popularnych w polskiej kuchni. Sos przyda się również do zaostrzenia smaku pieczonych mięs i gotowanych na parze warzyw. Dzięki swojej konsystencji odpornej na obróbkę termiczną, doda charakteru wielu potrawom – zarówno tym na zimno, jak i na ciepło.

Obecnie produkt dostępny jest w 1-kilogramowych butelkach (tzw. czarne tuby Fanex) i skierowany jest do szeroko rozumianej gastronomii oraz całego rynku HoReCa. Producent w przyszłości nie wyklucza jego wprowadzenia także do sprzedaży detalicznej.

Dzięki badaniom laboratoryjnym oraz licznym test-panelom producenta, nowy sos posiada wysokie walory smakowe, które zostały docenione przez profesjonalnych kucharzy współpracujących z marką Fanex.

- Wierzymy, że nowa Musztarda ze smażoną cebulką spotka się z dużym zainteresowaniem ze strony branży gastronomicznej. Produkt sprawdzi się świetnie zarówno jako samodzielny dodatek do szybkich dań w konceptach bistro, jak również jako wysokiej jakości baza do bardziej złożonych sosów w wykonaniu profesjonalnych szefów kuchni – mówi Piotr Kubiczek, Dyrektor Handlowy w firmie Fanex.

 

***

Fanex Sp. z o.o. zajmuje się od 1988 roku produkcją: sosów, ketchupów, majonezów, musztard, dressingów, marynat, paluszków i innych przekąsek dla odbiorców gastronomicznych i detalicznych.  Firma jest prywatną, rodzinną  spółką z polskim kapitałem.

Produkcja firmy Fanex skupia się głównie na wyrobach zaspokajających potrzeby i wymagania szeroko pojętej gastronomii oraz sieci marketów detalicznych. Wykorzystuje naturalne surowce o najwyższych parametrach jakościowych. W ofercie posiada zarówno wyroby sygnowane własnym logo „Fanex” (to około 300 podstawowych receptur produktowych), jak i marki własne, tworzone na specjalne potrzeby Klientów.

Kluczowe produkty Fanexu zostały wielokrotnie wyróżnione i docenione przez konsumentów. Flagowe dla producenta: „Ketchup nr 7” oraz „Majonez wyborowy” od dwudziestu lat są sygnowane znakiem jakości "Q" zastrzeżonym na rzecz Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji, natomiast „Ketchup nr 7”, „Sos Tysiąca Wysp”, „Sos Gyros” oraz „Sos Meksykański” zostały wyróżnione znakiem „Poznaj Dobrą Żywność” przyznawanym przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

 

Kontakt dla mediów: biuro_prasowe@fanex.pl

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Handel Fanex wprowadza nowy Sos Ostry do Kebaba Biuro prasowe
2021-04-09 | 10:00

Fanex wprowadza nowy Sos Ostry do Kebaba

Fanex – polski producent sosów i dodatków dla branży HoReCa, w związku z niesłabnąca popularnością dań typu kebab w Polsce, wprowadza na rynek swój autorski Sos
Handel Klasyczne smaki oraz intrygujące nowości – dwie strony menu Costa Coffee
2021-04-07 | 13:35

Klasyczne smaki oraz intrygujące nowości – dwie strony menu Costa Coffee

Stale pojawiające się w menu nowości to tylko część przepysznych propozycji, jakie oferuje Costa Coffee. W kawiarniach na odkrycie czeka również szeroka oferta kaw klasycznych. Obok
Handel Prezenty również na Wielkanoc – zniżki i rabaty na wiosenne przebudzenie
2021-04-01 | 11:00

Prezenty również na Wielkanoc – zniżki i rabaty na wiosenne przebudzenie

Przygotowując się do Świąt wielkanocnych, polscy konsumenci wydają więcej niż zazwyczaj. Czas z najbliższymi przy stole wymaga odpowiednich przygotowań związanych z ustaleniem

Więcej ważnych informacji

Kalendarium

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Finanse i bankowość

Pandemia i unijne prawo zrewolucjonizowały polską bankowość. W polskich bankach pojawia się coraz więcej nowych technologii

Pandemia stała się katalizatorem zmian w bankowości. Przyspieszyła procesy wykorzystywania nowych technologii zapoczątkowane już wcześniej, zwiększając ich świadomość w coraz szerszej grupie użytkowników. Zmiany przyspieszyło też wejście w życie dyrektywy PSD2 – to dzięki niej poprzez jedno konto można mieć wgląd we wszystkie prowadzone rachunki. Dodatkowo coraz łatwiej jest założyć konto zdalnie. Pomagają w tym narzędzia, które pozwalają na cyfrowe potwierdzenie tożsamości.

Medycyna

Płuca do przeszczepu dzięki innowacyjnemu urządzeniu mogą być utrzymane przez pół doby w warunkach fizjologicznych. Taka procedura medyczna bywa ostatnim ratunkiem po ciężkim przebiegu COVID-19

Dzięki urządzeniu OCS Lung płuca pobrane od dawcy można przechowywać do 12 godzin w warunkach zbliżonych do tych, jakie panują w ciele żyjącego człowieka. Standardowo narząd poza organizmem może wytrzymać w warunkach hipotermii maksymalnie do czterech godzin. Przeszczep jest jedyną drogą ratunku dla pacjentów, którzy w wyniku choroby COVID-19 doznali nieodwracalnego uszkodzenia płuc. W szpitalu w Zabrzu udało się w ten sposób ocalić życie sześciu osób.